HomeΚΡΗΤΗΤο προσφυγικό επί τάπητος στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Το προσφυγικό επί τάπητος στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκτάκτως συνεδριάζει το απόγευμα στις 17:55 το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με αποκλειστικό θέμα της ημερήσιας διάταξης το προσφυγικό, μετά και από την χθεσινή κρίσιμη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης.

Υπενθυμίζεται πως χθες, στην πολύωρη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, οι δήμαρχοι του νησιού κατέληξαν σε μία απόφαση τριών σημείων για τη διαχείριση της φιλοξενίας των 2000 προσφύγων που θα μετεγκατασταθούν στην Κρήτη τον Νοέμβριο, μετά την λήξη της τουριστικής περιόδου.

Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να τηρηθεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, ενώ οι περισσότεροι δήμαρχοι με εξαίρεση τους δημάρχους Αποκορώνου και Ιεράπετρας αποφάσισαν πως το καλύτερο σενάριο είναι οι πρόσφυγες να φιλοξενηθούν σε σπίτια αλλά και ξενοδοχεία παρά να δημιουργηθούν ειδικές δομές.

Μετά την καθοριστικής σημασίας συνεδρίαση, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου στη Λότζια, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν οι προβληματισμοί, οι θέσεις αλλά και οι προτάσεις των δημοτικών παρατάξεων, σχετικά με το μείζον αυτό ζήτημα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση