HomeΚΡΗΤΗΟι πρόσφυγες θα μείνουν σε σπίτια ή ξενοδοχεία, λέει η ΠΕΔ – Σε εξέλιξη η συνεδρίαση

Οι πρόσφυγες θα μείνουν σε σπίτια ή ξενοδοχεία, λέει η ΠΕΔ – Σε εξέλιξη η συνεδρίαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης για το μείζον ζήτημα του προσφυγικού και την εγκατάσταση προσφύγων στο νησί, όπως έχει αποφασιστεί από τα αρμόδια Υπουργεία.

Η συνεδρίαση διεξάγεται υπό την προεδρία του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, στη Λότζια, παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και του ΚΚΕ, αλλά και του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

ped synedriasi5

Οι δήμαρχοι θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε μία ενιαία απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι, ωστόσο όπως έχει διαφανεί και από τις προηγούμενες ημέρες, ειδικά μετά την επιστολή Μουζάλα στην ΠΕΔ, οι περισσότεροι συγκλίνουν στη φιλοξενία των συνολικά 2000 προσφύγων που θα μετεγκατασταθούν στην Κρήτη, σε μεμονωμένα σπίτια και διαμερίσματα ή δωμάτια ξενοδοχείων, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο δημιουργίας hot spot στο νησί.

Μέχρι τώρα οι περισσότεροι ομιλητές έχουν επισημάνει την αναγκαιότητα της άμεσης λήψης αποφάσεων, καθώς ο χρόνος πιέζει. Στην περίπτωση που οι πρόσφυγες δεν θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν μεμονωμένα ανά οικογένειες, σε σπίτια, διαμερίσματα και ξενοδοχεία, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη δημιουργία καταυλισμού.

ped synedriasi

Οι βουλευτές της ΝΔ

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης απουσιάζουν οι βουλευτές της ΝΔ του νησιού, οι οποίοι από χθες με κοινή τους ανακοίνωση είχαν μεταξύ άλλων επισημάνει ότι:

«Δεν αναγνωρίζουν και δεν συμμετέχουν σε καμία συνεδρίαση αν δεν υπάρχει επίσημη κυβερνητική πρόταση, ή έστω κυβερνητική εκπροσώπηση για το ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού».

ped synedriasi2

Την κοινή ανακοίνωση υπέγραφαν οι βουλευτές της ΝΔ: Λευτέρης Αυγενάκης, γραμματέας ΠΕ ΝΔ, Ιωάννης Πλακιωτάκης, τέως πρόεδρος ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη συντονίστρια ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, υπεύθυνος τομέα Εξωτερικών.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο το απόγευμα σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, στις 17:55 με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη τις εξελίξεις στο προσφυγικό.

ped synedriasi4

ped synedriasi3

Διαφήμιση
Διαφήμιση