HomeΚΡΗΤΗΑύριο η δίκη των διακινητών ανθρώπινων ψυχών

Αύριο η δίκη των διακινητών ανθρώπινων ψυχών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης θα καθίσουν αύριο οι δύο διακινητές προσφύγων και μεταναστών που είχαν βρεθεί τον Μάιο του 2016 στην παραλία του Αγίου Ανδρέα στον Άγιο Νικόλαο.

Πρόκειται για έναν Σέρβο και έναν Κροάτη, ηλικίας 60 και 35 χρόνων αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται ότι στις 30 Μαΐου 2016, έφεραν στα παράλια του Αγίου Νικολάου με … γιοτ, συνολικά 112 πρόσφυγες και μετανάστες από διάφορες χώρες. Οι πρόσφυγες είχαν επιβιβαστεί στο γιοτ των διακινητών στα παράλια της Μικράς Ασίας και πιο συγκεκριμένα από την Αττάλεια.

Ωστόσο, το σκάφος που χρησιμοποιούσαν οι δύο διακινητές, δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά τόσο μεγάλου αριθμού ανθρώπων, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει μηχανική βλάβη και να μείνει ακυβέρνητο.

Πρόσφυγες και μετανάστες, από το Αφγανιστάν το Ιράκ, τη Συρία και το Μπαγκλαντές, κρατώντας στα χέρια τα 41 παιδιά που είχαν ανάμεσα τους βγήκαν στη στεριά και στη συνέχεια άρχισαν περιφέρονται στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα όπου και εντοπίστηκαν από τις αρχές.

Οι δύο διακινητές κατηγορούνται για κακούργημα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση