HomeΚΡΗΤΗΠαρέμβαση των εργαζομένων στο Βενιζέλειο για τα προβλήματα του νοσοκομείου

Παρέμβαση των εργαζομένων στο Βενιζέλειο για τα προβλήματα του νοσοκομείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μια επιστολή σκληρού περιεχομένου ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου απευθύνεται στο διοικητή των ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου Γιάννη Τασσόπουλο, ζητώντας την άμεση επίλυση των οξυμένων προβλημάτων του νοσηλευτικού ιδρύματος, με σημεία αιχμής τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού αλλά και τις μετακινήσεις του υφιστάμενου ανθρώπινου δυναμικού του νοσοκομείου από τμήμα σε τμήμα.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

“Πέρασαν τρείς μήνες από την ημέρα που αναλάβατε το τιμόνι της Διοίκησης αυτού του Ιστορικού Νοσοκομείου.

Ενός Νοσοκομείου που όπως διαπιστώνεται πλέον δια ζώσης προσέφερε, προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει πάρα πολλά στο κοινωνικό σύνολο, χάρη στην ικανότητα, τον επαγγελματισμό και το φιλότιμο του προσωπικού του.

Όμως η εύρυθμη λειτουργία ενός Νοσοκομείου δεν μπορεί να στηρίζεται πάντα στο φιλότιμο του προσωπικού , ειδικά όταν μιλάμε για εργαζόμενους που διαρκώς μειώνονται αριθμητικά και που διαχρονικά έχουν υποστεί τρομερές πιέσεις ,τόσο σωματικές όσο και ψυχολογικές.

Για να λειτουργήσει ένα Νοσοκομείο χρειάζεται και μια Διοίκηση με όραμα, προγραμματισμό πυγμή και αποφασιστικότητα. Όραμα για το που θέλει να οδηγήσει το Νοσοκομείο, προγραμματισμό για το πως θα το πετύχει ,πυγμή για να διεκδικεί υπέρ του και αποφασιστικότητα για να παίρνει αποφάσεις, ακούγοντας και συμβουλευόμενη πολλές φορές και το ίδιο το προσωπικό, που έστησε το Νοσοκομείο και βάζει πλάτη όλα αυτά τα χρόνια και μέσα από αντίξοες συνθήκες συνεχίζει να προσφέρει καλές παροχές υγείας.

Δυστυχώς όμως εμείς δεν έχουμε δει ακόμη τίποτα από όλα αυτά.

Τρείς μήνες τώρα το μόνο που έχουμε δει σαν έργο σας είναι να μεταφέρονται αρμοδιότητες από τα γραφεία κίνησης στα Ιατρεία, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το προσωπικό και τον ήδη αυξημένο όγκο δουλειάς.

Με όλα τα υπόλοιπα προβλήματα κύριε Διοικητά τί γίνεται;

Ήδη από την πρώτη μας συνάντηση σας παραθέσαμε τα προβλήματα ,τις ανησυχίες και τις προτάσεις μας αλλά δυστυχώς εκ μέρους σας μάλλον αυτή η επαφή αποτέλεσε μια απλή εθιμοτυπική συνάντηση.

Με το να μετατίθενται οι ευθύνες στις υποδιευθύνσεις, γνωρίζοντας ότι πάση θυσία αυτές θα βρούν λύση, δεν λύνονται τα προβλήματα. Απεναντίας διογκώνονται και πολλαπλασιάζονται. Γιατί αναγκάζονται όλοι να κάνουν αλχημείες και μαγειρέματα στα ήδη ελλιπή προγράμματα ώστε να βγεί “η δουλειά” και αποτέλεσμα αυτού η Διοίκηση να βγαίνει προς τα έξω με θετικό πρόσημο αφού τα “καταφέρνει μια χαρά”.

Όμως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και επιτέλους κάποιος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Και εξηγούμαστε:

Οι ελλείψεις προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων και κλάδων είναι τεράστιες.

Είναι σύνηθες πλέον το Νοσηλευτικό, Παραϊατρικό, Τεχνικό και Διοικητικό προσωπικό να μεταφέρεται μετά από προφορική εντολή από κλινική σε κλινική και από τμήμα σε τμήμα για να καλύψει έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν.

Ποια είναι η θέση της Διοίκησης για αυτό;

Πόσο νόμιμη είναι η μετακίνηση μετά από προφορική εντολή;

Ποιός αναλαμβάνει την ευθύνη;

Αν κάνει κάποιο λάθος ο εργαζόμενος ποιός θα τον καλύψει;

Όλα αυτά τα ερωτήματα λοιπόν παραμένουν ακόμη αναπάντητα μετά τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας και καλείστε επιτέλους να αναλάβετε την ευθύνη των αποφάσεων σας.

Ή σταματάτε άμεσα αυτού του τύπου τις μετακινήσεις ή καθίσταστε εσείς ο ίδιος υπεύθυνος για την συνέχιση τους.

Με το να κουκουλώνετε το πρόβλημα της υποστελέχωσης , εξουθενώνοντας και τους τελευταίους υγιείς συναδέλφους το μόνο που θα καταφέρετε στο τέλος της θητείας σας είναι να αφήσετε ένα Νοσοκομείο και ένα προσωπικό σε πολύ χειρότερη κατάσταση απ’ ότι το αναλάβατε.

Και αυτό εμείς, που αγαπάμε και πονάμε το Βενιζέλειο, δεν θα επιτρέψουμε να γίνει.

Σας καλούμε λοιπόν έστω και την τελευταία στιγμή να επιδείξετε την αναγκαία πηγμή και αποφασιστικότητα, παρεμβαίνοντας όπου και όπως πρέπει, να αναδείξετε την πραγματική κατάσταση του Νοσοκομείου και να εξασφαλίσετε νέες θέσεις εργασίας, όλων των βαθμίδων και κλάδων, ώστε το Νοσοκομείο να μπορεί να συνεχίσει το έργο του, απερίσπαστο από προβλήματα και ευθύνες που δεν του αναλογούν.

Επίσης σας καλούμε να ακούτε το προσωπικό. Η εμπειρία τόσων χρόνων μέσα στους διαδρόμους του Νοσοκομείου είναι αυτή που δίνει λύσεις στα προβλήματα και όχι οι καρέκλες και οι επιτροπές.

Περιμένουμε άμεσα να δούμε ουσιαστικό έργο και όχι κινήσεις εντυπωσιασμού».

Διαφήμιση
Διαφήμιση