HomeΚΡΗΤΗ50.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών-Τι συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο

50.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών-Τι συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκατοντάδες παιδιά θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών στο Ηράκλειο, όπως είπε ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης.

Το θέμα που ήρθε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από καταγγελίες γονέων που έχουν τεράστιο πρόβλημα, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης όπως ανέφερε στη συζήτηση του επέβαλαν να γράψει 100 παιδιά και τα υπόλοιπα να τα κόψει. Έτσι με την επιλογή των 100 παιδιών ο δήμος ως βασικό κριτήριο θα έχει τη μοριοδότηση από το ΕΣΠΑ και θα ακολουθήσει η εντοπιότητα ενώ όπως υπογράμμισε τα βρέφη που ήταν πέρυσι θα έχουν προτεραιότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως τόνισε ο κ. Βουρεξάκης με το νέο σύστημα 50.000 παιδιά θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών.

Από την πλευρά του ο Νίκος Γιαλιτάκης ως εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι η μη εγγραφή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς θα επιβαρύνει τον ήδη πενιχρό οικονομικό προϋπολογισμό της οικογένειας.

Από την άλλη μεριά ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός ζήτησε να αναζητηθούν άλλοι χώροι για του χρόνου ώστε να μην υπάρξει το ίδιο πρόβλημα.

Ενώ ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός τόνισε ότι υπάρχει κτίριο στην λ. 62 Μαρτύρων και θα μπορούσε με τις κατάλληλες εργασίες να λειτουργήσει ως παιδικός σταθμός.

Διαφήμιση
Διαφήμιση