HomeΚΟΣΜΟΣΣτην Κριμαία ο Πούτιν – Συγκάλεσε συμβούλιο ασφαλείας

Στην Κριμαία ο Πούτιν – Συγκάλεσε συμβούλιο ασφαλείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί θυμίζει η περιοχή της Κριμαίας, καθώς η ένταση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας έχει ανέβει επικίνδυνα, την ίδια στιγμή που οι στρατοί των δύο χωρών βρίσκονται με το δάκτυλο στη σκανδάλη.

Την Παρασκευή το μεσημέρι ταξίδεψε στην Κριμαία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να προεδρεύσει του συμβουλίου ασφαλείας που συγκάλεσε εκτάκτως, στέλνοντας παράλληλα ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Ο Πούτιν θα έχει επαφές με τους διοικητές των ρωσικών στρατιωτικών μονάδων στην περιοχή, καθώς και με τοπικούς παράγοντες. Το συμβούλιο ασφαλείας, όπως διευκρινίζει η Μόσχα, θα γίνει περισσότερο για λόγους ενημέρωσης, ενώ θα δοθούν κατευθύνσεις για τις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή το επόμενο διάστημα.

Ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει συνάντηση και με το φόρουμ της νεολαίας στην περιοχή, συζητώντας τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος. Στο Φόρουμ αυτό συμμετέχουν νέοι συνθέτες, χορογράφοι, αρχιτέκτονες, συγγραφείς, ποιητές, σκηνοθέτες και ηθοποιοί. Φέτος άρχισε την 1η Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 24 Αυγούστου με συμμετοχή περίπου 3.000 νέων ηλικίας από 18 έως 30 ετών.

Στην Ουκρανία ο στρατός έχει τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής, ενώ έχουν επανέλθει οι συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των φιλορώσων αυτονομιστών.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, απείλησε την Πέμπτη με εφαρμογή στρατιωτικού νόμου αν δεν διακοπούν οι μάχες, οι οποίες έχουν κοστίσει τη ζωή σε αρκετές δεκάδες ένοπλους τα τελευταία 24ωρα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση