HomeΚΟΣΜΟΣΤουρκία: Οι πραξικοπηματίες σχεδίαζαν να διαφύγουν με στρατιωτικά αεροσκάφη

Τουρκία: Οι πραξικοπηματίες σχεδίαζαν να διαφύγουν με στρατιωτικά αεροσκάφη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι πραξικοπηματίες σχεδίαζαν να διαφύγουν από την Τουρκία μετά την απόπειρα ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης με τρία στρατιωτικά αεροσκάφη, σύμφωνα με τον υπουργό Αμύνης της χώρας, Φικρί Ισίκ.

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού, οι πραξικοπηματίες θα μετέβαιναν στην αεροπορική βάση Ακιντσιλάρ αν δεν είχε πληγεί, μόλις συνειδητοποίησαν ότι η απόπειρα είχε αποτύχει.

«Εκείνο το βράδυ, επιβεβαιώσαμε για μία ακόμα φορά ότι η τουρκική δημοκρατία είχε φτάσει σε επίπεδο ωριμότητας», πρόσθεσε ο Ισίκ.

Την ίδια ώρα, εξήγησε πως υπάρχει σχέδιο για μεταφορά στρατιωτικών μονάδων έξω από τις πόλεις και ότι η απόφαση αυτή θα εφαρμοστεί από την ερχόμενη Δευτέρα.

Μάλιστα, είπε ότι σχεδιάζεται και η μεταφορά του υπουργείου Αμύνης, καθώς και του Γενικού Επιτελείου Στρατού στο Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων στη συνοικία Ετιμεσγκούτ στην Άγκυρα.

«Επιθυμία μας να συγκεντρώσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας και του υπουργείου Αμύνης κάτω από μία στέγη», εξήγησε ο Ισίκ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση