HomeΚΡΗΤΗΜάχη με τις φλόγες στο Έλος-205 στρέμματα έγιναν… στάχτη στα Σπίνα

Μάχη με τις φλόγες στο Έλος-205 στρέμματα έγιναν… στάχτη στα Σπίνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολονύχτια φαίνεται να είναι η μάχη με τις φλόγες που δίνουν από το μεσημέρι της Δευτέρας οι πυροσβέστες στην περιοχή Έλος και Στροβλές, ενώ με την έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος που απειλούσε σπίτια της περιοχής.

Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 44 πυροσβέστες, 19 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου.

Επίσης το απόγευμα «σηκώθηκε» ελικόπτερο που πραγματοποιούσε ρήψεις νερού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost και το ελικόπτερο που βρισκόταν στην Σπίνα βοηθούσε και στις Στροβλές.

205 στρέμματα γης έγιναν… στάχτη στα Σπίνα

205 στρέμματα γης έγιναν… στάχτη στα Σπίνα εξαιτίας φωτιάς που εκδηλώθηκε σήμερα στις 12:20 το μεσημέρι.

Όπως είχε αναφέρει σε παλιότερο δημοσίευμά του το cretapost στην περιοχή βρέθηκε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη με 12 οχήματα και 25 άντρες, 5 άτομα πεζοπόρου τμήματος και ένα ΟΤΑ καθώς και ελικόπτερο.

Η φωτιά έκαψε 200 στρέμματα δασικής έκτασης και 5 στρέμματα γεωργικής.

Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 8 άντρες με 4 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος

Οι υπόλοιπες εστίες φωτιάς

3 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης έκαψε η φωτιά που ξέσπασε στις 15:39 στο Νιο Χωριό Αποκορώνου. Το πύρινο μέτωπο τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 19:46 με δύο οχήματα και τέσσερις πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι ένα τέταρτο μετά τις 4 το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Μεσοχωριό νομού Ηρακλείου όπου δύο ώρες αργότερα τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο. Στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα με δύο άντρες και η φωτιά έκαψε 150 τ.μ. χορτολιβαδικής έκτασης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση