HomeΣΠΟΡΕπιστρέφει στην Ελλάδα σήμερα η χρυσή Άννα

Επιστρέφει στην Ελλάδα σήμερα η χρυσή Άννα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πετάει για την πατρίδα η Άννα Κορακάκη με τα δύο oλυμπιακά μετάλλιά της στη σκοποβολή, το Χρυσό και το Χάλκινο, περασμένα στο λαιμό της. Η 20χρονη πρωταθλήτρια που συγκλόνισε με την ιστορική της επιτυχία την Ελλάδα αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας σήμερα, Πέμπτη, στις 11:40.

Συνοδευόμενη από τον πατέρα και προπονητή της, τον Τάσο Κορακάκη, η Άννα θα συνεχίσει το ταξίδι της με τελικό προορισμό την ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Δράμα. Αυτό σημαίνει ότι η Χρυσή Ολυμπιονίκης είναι διερχόμενη από την Αθήνα, καθώς λίγο μετά από την άφιξη της πτήσης AZ 720 της Alitalia από τη Ρώμη (τον ενδιάμεσο σταθμό από το Ρίο ντε Τζανέιρο), θα επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη. Το «καλωσόρισες Άννα» αναμένεται, όπως είναι φυσικό, να ακουστεί στα δύο ελληνικά αεροδρόμια με ενθουσιασμό και εν χορώ από δεκάδες άτομα που θα σπεύσουν να υποδεχθούν την Ολυμπιονίκη.

Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα που θα επιτύγχανε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, η Άννα Κορακάκη είχε προγραμματίσει πολύ καιρό πριν το ταξίδι της επιστροφής της. Ύστερα από μήνες προετοιμασίας και ασφυκτικής πίεσης, η κορυφαία σκοπεύτρια έχει πλέον ως στόχο μόνο τις διακοπές. Μετά από την ανάπαυλα που τόσο έχει ανάγκη και βεβαίως δικαιούται, ακριβώς όπως συμβαίνει στο αγώνισμά της, θα ξεκινήσει και πάλι από την αρχή την προετοιμασία της, εφόσον πλέον δεν είναι μόνο η Ελλάδα που αίφνης έστρεψε το ενδιαφέρον της στη σκοποβολή.

Με τις επιδόσεις της στο Ρίο ντε Τζανέιρο και με δεδομένο ότι είναι μόλις 20 ετών, η Άννα Κορακάκη καταλαμβάνει πλέον δικαιωματικά μια θέση ανάμεσα στις καλύτερες σκοπεύτριες του κόσμου. Σύμφωνα με την κατάταξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητικής Σκοποβολής, αυτή τη στιγμή η Άννα Κορακάκη βρίσκεται στην 5η θέση στα 25 μέτρα με πιστόλι, δηλαδή στο αγώνισμα στο οποίο πήρε το Χρυσό Μετάλλιο. Και 4η στην δοκιμασία των 10 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι, στην οποία η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το Χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο.

Parapolitika.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση