HomeΚΟΣΜΟΣΟμαλοποίηση στις ευρωπαϊκές αγορές μετά το sell off

Ομαλοποίηση στις ευρωπαϊκές αγορές μετά το sell off

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κοντά σε χαμηλά τριών εβδομάδων κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το χθεσινό sell off στις τράπεζες. Η ομαλότητα φαίνεται να έχει επιστρέψει στις αγορές καθώς οι τραπεζικές μετοχές κινούνται σε θετικό έδαφος χάρη στα ικανοποιητικά αποτελέσματα, αντισταθμίζοντας έτσι την πτώση στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ενδεικτικά, η Societe Generale SA ενισχύεται 3,2% και η Credit Agricole SA κατά 2,7% μετά την ανακοίνωση αύξησης στην καθαρή κερδοφορία στο τρίμηνο, χάρη στην πώληση των ποσοστών που είχαν οι δύο γαλλικές τράπεζες στην Visa Europe Ltd.

Κέρδη 4,3% για την ING Groep NV μετά τον τριπλασιασμό της κερδοφορίας το β’ τρίμηνο. Η HSBC Holdings Plc ενισχύεται 3,8% μετά την ανακοίνωση ότι θα προχωρήσει σε επαναγορά μετοχών αξίας 2,5 δισ. δολαρίων.

Αντίθετα, πτώση 3,8% καταγράφει η κατασκευάστρια Continental AG οδηγώντας χαμηλότερα τις αυτοκινητοβιομηχανίες μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων χειρότερων των αναμενόμενων.

Ο Stoxx Europe 600 υποχωρεί 0,1%, έχοντας υποχωρήσει κατά 2% τις προηγούμενες δύο μέρες, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και έναν μήνα.

Τα αποτελέσματα των stress tests αναβίωσαν τις ανησυχίες των επενδυτών για το τραπεζικό σύστημα στην Ευρωζώνη.

Ο δείκτης έχει χάσει 8,4% από την αρχή του έτους.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση