HomeΚΡΗΤΗΠαραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Σαχτούρια… για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων

Παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Σαχτούρια… για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να βρίσκονται στα Σαχτούρια του Δήμου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, αν και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στην περιοχή, προκειμένου να ελέγχουν για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Επτά οχήματα με δεκαεπτά άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας παραμένουν από χθες στην περιοχή, καθώς επίσης και πεζοπόρα τμήματα.

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, επεκτάθηκε μέχρι τον Άγιο Παύλο, τις Μέλαμπες και την Αγία Γαλήνη, αφήνοντας πίσω της χιλιάδες στρέμματα γεωργικής, δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης αποτεφρωμένα.

Δεκάδες πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα, υδροφόρες, αλλά και τη βοήθεια εθελοντών κατέβαλαν πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πύρινη λαίλαπα, που εξαπλωνόταν με γρήγορο ρυθμό, λόγω των ισχυρών ανέμων, καίγοντας τα πάντα στο πέρασμα της.

Ήδη, κλιμάκια της Περιφέρειας και του δήμου Αγίου Βασιλείου έχουν ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών σε αγροτικές καλλιέργειες, ελαιώνες, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, παλαιές οικίες, δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης, καθώς και σε κατεστραμμένα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση