HomeΚΡΗΤΗΧωρίς τέλος οι απάτες κατά των ηλικιωμένων – Ζήτησαν χρήματα για να δώσουν μία… επιταγή

Χωρίς τέλος οι απάτες κατά των ηλικιωμένων – Ζήτησαν χρήματα για να δώσουν μία… επιταγή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά εξαπάτησης με θύματα ηλικιωμένους ανθρώπους με τους δράστες να βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους για να κλέψουν κάποια χρήματα.

Μάλιστα, στο στόχαστρο των απατεώνων μπήκε και η μητέρα του καθηγητή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Χαράλαμπου Φασουλά που – όπως ο ίδιος εξιστορεί – την πλησίασαν προκειμένου να της ζητήσουν χρήματα για να παραδώσει μία επιταγή ύψους 6.000 ευρώ!

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Φασουλά:

ΝΕΑ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ-ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σήμερα το απόγευμα μια κοπέλα καλοντυμένη, σχετικά ψηλή, λίγο γεμάτη, με ανοικτά προς το ξανθό μαλλιά και μεγάλα μάτια, προσέγγισε τη μητέρα μου στο δρόμο ως γνωστή της αδελφής μου και εμένα.

Την ρώτησε εάν ήμουν στο σπίτι εκείνη τη στιγμή γιατί ερχόταν να μου δώσει έναν προσωπικό φάκελο. Προσποιήθηκε ότι με πήρε τηλέφωνο από κινητό και της έδωσα την άδεια να παραδώσει στη μητέρα μου τον φάκελο, ο οποίος αφορούσε μια επιταγή ύψους 6.000 Ευρώ που θα έπρεπε να παραλάβω. Ομως ζήτησε από τη μητέρα μου 400 Ευρώ για διάφορα έξοδα, αλλά ευτυχώς η μητέρα μου κάτι κατάλαβε και είπε ότι δεν είχε μαζί της αλλά ούτε και στο σπίτι τόσα χρήματα και θα έπρεπε να με βρει για να μου παραδώσει εμένα το φάκελο.

Είναι απίστευτο πως αυτοί οι απατεώνες μαθαίνουν τέτοιες λεπτομέρειες και παρακολουθούν για να εξαπατήσουν, ηλικιωμένους ανθρώπους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση