HomeΚΡΗΤΗΑιματοβαμμένος ο… Απρίλιος – 14 τα θύματα της ασφάλτου, ανάμεσά τους ένα 4χρονο παιδί

Αιματοβαμμένος ο… Απρίλιος – 14 τα θύματα της ασφάλτου, ανάμεσά τους ένα 4χρονο παιδί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με το… αίμα 14 ανθρώπων έχει βαφτεί η άσφαλτος της Κρήτης μέσα σε μόλις ένα μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Ελληνική Στατιστική Αρχή ο Απρίλιος θεωρείται ένας από τους πιο αιματοβαμμένους μήνες στην Κρήτη.

Την ίδια ώρα, το ρεπορτάζ του cretapost επιβεβαιώνει τα στατιστικά.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ τον Απρίλιο σημειώθηκαν στην Κρήτη 19 σοβαρά αυτυχήματα με 10 νεκρούς.

pinakas1

pinakas2

pinakas3

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του cretapost, στην Κρήτη για τον μήνα Απρίλιο έχουν σημειωθεί 12 θανατηφόρα τροχαία και θρηνούμε 14 νεκρούς!

Αυτή η απόκλιση ανάμεσα στην ΕΛΣΤΑΤ και στο ρεπορτάζ του cretapost οφείλεται στο γεγονός ότι στα στατιστικά καταγράφονται μόνο τα θύματα της ασφάλτου που πέθαναν ακαριαία. Αν ένας άνθρωπος ξεψυχήσει μετά από τροχαίο μέσα στο ασθενοφόρο ή στο νοσοκομείο, τότε θα καταγραφεί ως σοβαρό ατύχημα.

Τα τροχαία σε… αριθμούς

Μέσα στον Απρίλιο έχασαν την ζωή τους 14 άνθρωποι σε 12 τροχαία. Απ’ αυτούς οι 11 ήταν άνδρες, οι δύο γυναίκες και ένα 4χρονο παιδί. Μαύρη «ημέρα» θεωρείται η 24η Απριλίου που σε ένα ατύχημα στον κόμβο του Σκαλανίου έχασαν την ζωή τους τρία άτομα.

 

 

Από τα 14 θύματα, οι 10 εξέπνευσαν ακαριαία ενώ τέσσερις στο νοσοκομείο – με δύο απ’ αυτούς να αφήνουν την τελευταία τους πνοή μετά από πολυήμερη νοσηλεία.

troxaio2

 

Τοποθεσία: Πέντε θανατηφόρα τροχαία σημειώθηκαν στο νομό Ηρακλείου και πέντε στο νομό Χανίων ενώ δυο έγιναν στο νομό Λασιθίου.

Ηλικίες: Από τους 14 νεκρούς οι 8 είναι έως 30 χρόνων (ανάμεσά τους και το 4χρονο αγόρι), οι 5 είναι ηλικιωμένοι και ένας μεσήλικας.

Τα τροχαία σε… γεγονότα

Το πρώτο τροχαίο του μήνα σημειώθηκε στις 6 Απριλίου όταν ένας ηλικιωμένος άνδρας καταπλακώθηκε από το τρακτέρ που οδηγούσε στην περιοχή Καψανιανών Κισσάμου στα Χανιά και βρήκε τραγικό θάνατο.

Στις 7 Απριλίου ένας 49χρονος Γερμανός υπέκυψε στα τραύματά του κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο μετά από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή Καβρού Χανίων όταν το ΙΧ που οδηγούσε ξέφυγε της πορείας του και έπεσε σε σκάμμα όπου γίνονταν εργασίες.

troxaio1

Λίγες ώρες αργότερα, στις 8 Απριλίου ένας 26χρονος δικυκλιστής έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και «καρφώθηκε» πάνω στην προστατευτική μπάρα στην περιοχή Βλητέ στα Χανιά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Κι ενώ η Κρήτη δεν έχει ακόμα συνέλθει από τα δύο απανωτά θανατηφόρα τροχαία έρχεται ακόμα ένα τρίτο την ίδια ημέρα (στις 8 Απριλίου). Πιο συγκεκριμένα, στις 4 το απόγευμα ένας 22χρονος μοτοσικλετιστής αφήνει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο όταν έχασε τον έλεγχο του δικύκλου του κι έπεσε πάνω σε σταθερό αντικείμενο στην περιοχή της Μυρτιάς Ηρακλείου. Στις 15 Απριλίου σημειώνεται το επόμενο τροχαίο δυστύχημα με θύμα έναν 75χρονο ο οποίος καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του στην περιοχή των Κάτω Ασιτών.

troxaio

Στις 17 Απριλίου σημειώνεται ένα σοβαρό τροχαίο στην παραλιακή του Ηρακλείου όταν ένα αυτοκίνητο με τρεις επιβαίνοντες εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε κολώνα φωτισμού. Το αποτέλεσμα ήταν ένας 20χρονος κι ένας 22χρονος να τραυματιστούν πολύ σοβαρά.

Στις 5 Μαΐου ο 20χρονος χάνει την μάχη με τη ζωή και αφήνει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο. Τρεις ημέρες αργότερα, στις 18 Απριλίου, ένα ΙΧ με τέσσερις επιβαίνοντες πέφτει σε γκρεμό βάθους 10 μέτρων στην περιοχή των Σφακίων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα μία γυναίκα. Την επόμενη ημέρα, 19 Απριλίου, σημειώνεται ένα ακόμα θανατηφόρο τροχαίο όταν αγροτικό με ΙΧ όχημα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά στο ύψος του Σκαλανίου με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του 33χρονου.

Στις 24 Απριλίου καταγράφεται το δυστύχημα που συγκλόνισε όλη την Κρήτη.

troxaio skalani4

Το πρωί της Κυριακής των Βαΐων ένα αγροτικό κι ένα ΙΧ συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά λίγο πριν τον κόμβο Σκαλανίου με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, ο Άγγελος και η Ειρήνη Σπανάκη, που επέβαιναν το αγροτικό και ο 25χρονος Γιώργος Τριβιζάκης, οδηγός του επιβατηγού.

troxaio skalani6

Στις 28 Απριλίου όλη η τοπική κοινωνία του νησιού «παγώνει» καθώς ένα 4χρονο παιδί αφήνει την τελευταία του πνοή στη Σητεία μετά που το παρέσυρε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο.

Στις 29 Απριλίου ένας 69χρονος άνδρας έπεσε με το όχημά του από το γεφυράκι που βρίσκεται στο δρόμο Μύθο προς Μάλες στο Λασίθι με αποτέλεσμα να πεθάνει ακαριαία.

Λίγες ώρες αργότερα ένας 32χρονος δικυκλιστής συγκρούεται με επιβατικό όχημα στην Παλαιόχωρα Χανίων και τραυματίζεται σοβαρά. Μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο υποκύπτει τελικά στα τραύματά του στις 9 Μαΐου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση