HomeΚΟΣΜΟΣΣτη δημοσιότητα οι συνομιλίες του δράστη του μακελειού στο Ορλάντο με την αστυνομία

Στη δημοσιότητα οι συνομιλίες του δράστη του μακελειού στο Ορλάντο με την αστυνομία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και το FBI έδωσαν στη δημοσιότητα την πλήρη απομαγνητοφώνηση των τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ του δράστη του μακελειού στο γκέι μπαρ του Ορλάντο στην Φλόριντα και των στελεχών της άμεσης δράσης, όπου ακούγεται ο ένοπλος να ορκίζεται πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους.

«Ορκίζομαι πίστη στον Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι του Ισλαμικού Κράτους» ακούγεται να λέει ο Όμαρ Ματίν σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης και του FBI.

Εξάλλου ο Ομαρ Ματίν ακούγεται να ζητάει από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη Συρία και το Ιράκ. Επίσης, ο δράστης απειλεί να ανατινάξει ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά και να φορέσει στους θαμώνες γιλέκα με εκρηκτικά. Ωστόσο, ούτε στο μπαρ αλλά ούτε και στο αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκαν γιλέκα ή εκρηκτικά.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται επιπλέον ότι οι λόγοι που νωρίτερα σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα ένα μέρος των συνομιλιών ήταν η ευαισθησία εκ μέρους των αμερικανικών αρχών προς τα συμφέροντα των επιζώντων και των οικογενειών των θυμάτων και η ανάγκη διατήρησης της ακεραιότητας της έρευνας.

Οι αρχές εκτιμούν ότι ο Ομαρ Ματίν ενήργησε μόνος χωρίς καμία βοήθεια από δίκτυα ισλαμιστών.

Υπενθυμίζεται ότι στο μακελειό στο Ορλάντο έχασαν τη ζωή τους 49 άνθρωποι και 53 τραυματίστηκαν.

Kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση