HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑνοίγει πρώτη φορά για το κοινό η Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής στο Ίδρυμα Νιάρχου

Ανοίγει πρώτη φορά για το κοινό η Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής στο Ίδρυμα Νιάρχου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με δύο έργα του πρωτοπόρου Έλληνα συνθέτη, Γιάννη Χρήστου, ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες της η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στις 25 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με έργα-ορόσημα του Έλληνα συνθέτη που σημάδεψε την δυναμική της ελληνικής καλλιτεχνικής παραγωγής την δεκαετία του 60, «H κυρία με τη Στρυχνίνη» και «Αναπαράστασις ΙΙΙ (Πιανίστας)» σε μουσική διεύθυνση Βλαδίμηρου Συμεωνίδη και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη. Ερμηνεύουν Άρης Σερβετάλης – Λενιώ Λιάτσου – Γκρέτα Παπά.

Παρτιτούρα Γιάννη Χρήστου – Η κυρία με την Στρυχνίνη

Στον ίδιο χώρο, ο εικαστικός Αλέξανδρος Ψυχούλης δημιουργεί μία μεγάλων διαστάσεων εγκατάσταση, η οποία θα συνδιαλέγεται με την ψυχαναλυτική διάσταση των έργων του Χρήστου.

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του τετραήμερου προγράμματος «Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον κόσμο», με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ο Γιώργος Κουμεντάκης, υπεύθυνος του καλλιτεχνικού προγραμματισμού της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, σημειώνει «Τα έργα αυτά του Γιάννη Χρήστου, αλλά και συνολικά η προσωπικότητα και το έργο του, αντιπροσωπεύουν για όλη την ομάδα της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, ένα ιδεώδες προς το οποίο θα θέλαμε να τείνει συνολικά το νέο αυτό καλλιτεχνικό μόρφωμα που θα έρθει να εμπλουτίσει την καλλιτεχνική ζωή της Αθήνας.

Ο διάλογος μεταξύ των τεχνών, η πνευματικότητα των έργων αυτών, ο ανεπιτήδευτος πειραματικός χαρακτήρας τους, είναι στοιχεία τα οποία ευελπιστούμε να συναντήσει κανείς και στις παραγωγές της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ».

«Το όνομα «εναλλακτική» είναι για εμάς πρόκληση, μιας και μας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε, εκ του μηδενός τον χαρακτήρα και την καλλιτεχνική ταυτότητα της σκηνής αυτής» χαιρετίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ, Μύρων Μιχαηλίδης. «Λίγους μήνες πριν την επίσημη λειτουργία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, η παράσταση της Εναλλακτικής Σκηνής με έργα Γιάννη Χρήστου, δίνει ένα πολύ σαφές στίγμα για όλα εκείνα που θα ακολουθήσουν και τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα. Καλή αρχή»

Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ σε έργα Γιάννη Χρήστου

Σάββατο 25 Ιουνίου – Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον κόσμο»

Μουσική διεύθυνση Βλαδίμηρος Συμεωνίδης Σκηνοθεσία Αλέξανδρος Ευκλείδης

Εικαστική εγκατάσταση Αλέξανδρος Ψυχούλης

Είσοδος ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μια ώρα πριν την έναρξη των παραστάσεων στον χώρο της Αγοράς στο ΚΠΙΣΝ.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση