HomeΣΠΟΡΑντιεισαγγελέας στον ΣΚΑΪ για τον Θωμαΐδη

Αντιεισαγγελέας στον ΣΚΑΪ για τον Θωμαΐδη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 02:00 τα ξημερώματα της Τρίτης, η αντιεισαγγελέας βάρδιας βρέθηκε στο κτήριο του ΣΚΑΪ για την σύλληψη του Κυριάκου Θωμαΐδη, ωστόσο έφυγε άπραγη. Η αντίδραση του καναλιού.

Πρόσφατα ο Κυριάκος Θωμαΐδης καταδικάστηκε από το Εφετείο Πειραιά (η απόφαση επικυρώθηκε και στον Άρειο Πάγο), για συκοφαντική δυσφήμηση στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη, στον οποίο υποχρεούται να καταβάλλει και αποζημίωση.

Σύμφωνα με την απόφαση, είχε απαγορευθεί η δημοσιοποίηση νομικών εγγραφών στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη. Ωστόσο αυτό συνέβη ξανά το βράδυ της Δευτέρας (13/6), γεγονός που ώθησε την ΠΑΕ Ολυμπιακός να καταθέσει μήνυση.

Κινήθηκε αυτόφωρη διαδικασία και τέσσερις αστυνομικοί πήγαν στο κτήριο του ΣΚΑΪ και εντόπισαν τον Κυριάκο Θωμαΐδη, τη στιγμή που έβγαινε από το αυτοκίνητο του. Δεν είχαν ένταλμα σύλληψης και έτσι έγινε κλήση στην εισαγγελέα Ανδρονίκη Μανιουδάκη να μεταβεί στο κτήριο με το απαραίτητο έγγραφο. Όμως δήλωσε κώλυμα εξαιτίας ατυχήματος με το αυτοκίνητο της.

Μετά από μια ώρα κλήθηκε η αντιεισαγγελέας κα. Γκαμηλιέρη, που έφτασε στο σημείο με ένταλμα σύλληψης στις 02:00 τα ξημερώματα της Τρίτης  προκειμένου να εκτελέσει την σύλληψη του δημοσιογράφου.

Ελέγχθηκαν όλοι οι όροφοι, οι χώροι του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής», όμως ο Κυριάκος Θωμαΐδης δεν εντοπίστηκε. Μετά από 35 λεπτά αναζήτησης του δίχως αποτέλεσμα, η αντιεισαγγελέας αποχώρησε από το κτήριο.

Νωρίτερα και λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι Αρχές ειδοποίησαν το κανάλι για την μη προβολή της εκπομπής, η οποία όμως έπαιξε μαγνητοσκοπημένη.

Η αντίδραση του καναλιού ήρθε μέσω ανακοίνωσης: «Πρωτόγνωρες καταστάσεις για ευνομούμενες δημοκρατικές πολιτείες συνέβησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ξημερώματα Τρίτης 14 Ιουνίου 2016.

Κατόπιν εγκλήσεως του Βαγγέλη Μαρινάκη για δήθεν παραβίαση δικαστικής απόφασης (πλημμέλημα του μονομελούς) από τον δημοσιογράφο Κυριακό Θωμαΐδη κατά τη διάρκεια της εκπομπής του η «ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ» κινητοποιήθηκε η αστυνομία και η εισαγγελία Πειραιά και εισήλθαν στο κτίριο των εγκαταστάσεων του ΣΚΑΪ προσπαθώντας να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δημοσιογράφο.

Η εντυπωσιακή κινητοποίηση της αστυνομίας, η έρευνα σε χώρους που δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΚΑΪ, ο υπερβάλλων ζήλος για τη σύλληψη του δημοσιογράφου με αφορμή μία αβάσιμη καταγγελία του Μαρινάκη, προσβάλλουν το κράτος δικαίου, την ελευθεροτυπία και προκαλούν απορία στους πολίτες γιατί στα σοβαρά κακουργήματα δεν βλέπουν αντίστοιχη ετοιμότητα της αστυνομίας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση