HomeΚΟΣΜΟΣΠροφυλακίστηκαν τρεις ύποπτοι για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Προφυλακίστηκαν τρεις ύποπτοι για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρεις ύποπτοι που είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση που στοίχισε την ζωή σε 11 ανθρώπους την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη, την ευθύνη της οποίας ανέλαβαν οι Κούρδοι μαχητές, προφυλακίστηκαν σήμερα, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Δώδεκα άνθρωποι είχαν συλληφθεί μετά την επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εναντίον ενός οχήματος μεταφοράς προσωπικού της αστυνομίας στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 6 αστυνομικοί και 5 πολίτες.

Εννέα εκ των υπόπτων αφέθηκαν ελεύθεροι και οι τρεις προφυλακίστηκαν. Κατηγορούνται ότι είναι «μέλη μιας ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης», όπως επίσης για «απόπειρα κατά της ενότητας και της ακεραιότητας του Κράτους» και για «φόνο εκ προμελέτης» διευκρίνισε το Dogan.

Η οργάνωση που πρόσκειται στους αυτονομιστές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), τα Γεράκια για την Ελευθερία του Κουρδιστάν (TAK), ανέλαβε χθες την ευθύνη για την επίθεση που συγκλόνισε την Κωνσταντινούπολη, λίγο πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, που ασπάζεται την σκληρή γραμμή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά των Κούρδων αυτονομιστών, προέτρεψε σήμερα τους νέους που έχουν ενταχθεί στο PKK να εγκαταλείψουν την οργάνωση.

«Ας βάλουμε ένα τέλος στις συγκρούσεις, ας οδηγήσουμε όσο μακρύτερα γίνεται την ειρήνη, την αδελφοσύνη και την αλληλεγγύη» δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην Κωνσταντινούπολη.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση