HomeΚΟΣΜΟΣΔείτε την ευχή του Στίβεν Χόκινγκ στους Κινέζους μαθητές

Δείτε την ευχή του Στίβεν Χόκινγκ στους Κινέζους μαθητές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγες ώρες πριν τις εξετάσεις «gaokao», που θα καθορίσουν την εισαγωγή τους στις σχολές της προτίμησής τους, οι Κινέζοι τελειόφοιτοι μαθητές είχαν την τύχη να τους ευχηθεί καλή τύχη ο Στίβεν Χόκινγκ.

Ο σπουδαιότερος θεωρητικός φυσικός του κόσμου αποφάσισε να ενθαρρύνει τη νέα γενιά Κινέζων επιστημόνων, καθώς έσπευσε να τους γράψει στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Weibo: «Θέλω να ευχηθώ σε εσάς, την επόμενη γενιά επιστημόνων, επιτυχία στην ακαδημαϊκή σας πορεία. Το αποκορύφωμα της σκληρής σας δουλειάς αποτελεί την αρχή του λαμπρού σας μέλλοντος».

Ο 74χρονος Χόκινγκ συνέχισε, τονίζοντας πως: «Όσο μεγάλωνα, οι γονείς μου έδιναν μεγάλη σημασία στην εκπαίδευσή μου και είμαι ευγνώμων για τις απεριόριστες ευκαιρίες που έλαβα κατά τις σπουδές μου. Είτε στοχεύετε να γίνετε γιατροί, καθηγητές, επιστήμονες, μουσικοί, μηχανικοί ή συγγραφείς, να είστε ατρόμητοι στο κυνήγι των φιλοδοξιών σας. Αποτελείτε την επόμενη γενιά των μεγάλων μυαλών και των πνευματικών ηγετών, καθώς θα διαμορφώσετε το μέλλον για τις μετέπειτα γενιές».

Το μήνυμα του Στίβεν Χόκινγκ, όπως ήταν αναμενόμενο, έκανε θραύση, καθώς περισσότεροι από 412.000 χρήστες δήλωσαν ότι τους αρέσει.

Κάποιος από τους χρήστες, μάλιστα σχολίασε πως: «Μόνο με την ευχή σου, αυξάνεται το IQ μου» ενώ κάποιος άλλος ευχαρίστησε τον Χόκινγκ, γράφοντας: «Πολλοί μαθητές, συμπεριλαμβανομένου και εμού, σε βλέπουμε σαν πρότυπο. Ευχαριστούμε για τα λόγια σου».

Οι εξετάσεις «gaokao», όπως ονομάζονται, προκαλούν μεγάλο άγχος στους μαθητές, ενώ πολλές περιπτώσεις αυτοκτονιών κάθε χρόνο στην Κίνα συνδέονται με αυτές. Αυτό συμβαίνει, καθώς λόγω της πολιτικής απόκτησης ενός παιδιού, οι Κινέζοι γονείς εναποθέτουν όλες τις ελπίδες τους στην ακαδημαϊκή επιτυχία του, προκαλώντας του έτσι μεγάλη πίεση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση