HomeΚΡΗΤΗΝαυάγιο με μετανάστες: 4 νεκροί, 340 διασωθέντες – Οι 242 προωθούνται Ιταλία

Ναυάγιο με μετανάστες: 4 νεκροί, 340 διασωθέντες – Οι 242 προωθούνται Ιταλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέσσερις νεκροί και 340 διασωθέντες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την εν εξελίξει επιχείρηση διάσωσης εκατοντάδων μεταναστών που επέβαιναν σε σκάφος που βυθίστηκε νότια της Κρήτης, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Καλών Λιμενών.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο λιμενάρχης Ηρακλείου, Δημήτρης Σαϊτάκης η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στήθηκε σήμερα το πρωί μετά από σήμα sos που εξέπεμψε το ξύλινο πλοιάριο 25 μέτρων μετά από μηχανική βλάβη που παρουσίασε όταν βρισκόταν 70 περίπου ναυτικά μίλια νότια του Λέντα.

Οι ελληνικές λιμενικές αρχές έσπευσαν στο σημείο και βρήκαν ένα μισοβυθισμένο πλοίο με τους μετανάστες να παλεύουν με τα… κύματά.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 700 συνολικά μετανάστες ενώ λιμενικά σκάφη, παραπλέοντα εμπορικά πλοία, ιδιωτικά σκάφη αλλά και super puma ξεκίνησαν την μεγάλη επιχείρηση διάσωσής τους.

Στην Ιταλία προωθούνται οι μετανάστες

Λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι είχαν ήδη διασωθεί 340 μετανάστες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, ενώ τέσσερις πρόσφυγες ανασύρθηκαν νεκροί.

«Από τους 340 πρόσφυγες οι 242 βρίσκονται αυτή την ώρα σε πλοίο και τους μεταφέρουν στην Ιταλία», ανέφερε στο cretapost ο κ. Σαϊτάκης.

Εν αναμονή η Περιφέρεια Κρήτης

Την ίδια ώρα η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται σε αναμονή προκειμένου να αποσαφηνιστεί το θέμα των προσφύγων.

«Το ξύλινο σκάφος βρέθηκε σε αιγυπτιακά εδάφη κι έχουμε ενημέρωση ότι ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων που διασώθηκε προωθείται αυτή την ώρα στην Ιταλία. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για μεταφορά τους στην Κρήτη ωστόσο περιμένουμε να δούμε τί θα γίνει», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση