HomeΚΡΗΤΗΚαλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και… αφρικανική σκόνη

Καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και… αφρικανική σκόνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανοδική πορεία θα παρουσιάσει από αύριο ο υδράργυρος σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και στην Κρήτη, καθώς, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο καιρός που μας έδειξε το καλό του πρόσωπο το Σαββατοκύριακο, θα συνεχίσει να μας το δείχνει, συνθέτοντας ένα άκρως καλοκαιρινό σκηνικό σε ολόκληρο το νησί.

Υψηλές θερμοκρασίες, νοτιάδες, αλλά και… αφρικανική σκόνη θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για τα επόμενα εικοσιτετράωρα, κάνοντας τους Κρητικούς να διαπιστώσουν ότι το καλοκαίρι έφτασε…

Εξάλλου μας χωρίζουν μόλις δύο ημέρες από τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, τον Ιούνιο και φαίνεται ότι οι καιρικές συνθήκες θα μας κάνουν τη χάρη και θα τον υποδεχτούμε με καλοκαιρία αι υψηλές θερμοκρασίες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΕΜΥ, τις επόμενες ημέρες και καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου, και κατά τόπους υψηλότερη, ενώ οι άνεμοι που θα πνέουν θα είναι νότιοι, εντάσεως 4 με 5 μποφώρ.

Αυτές οι καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με την πρόβλεψη, ευνοούν τη μεταφορά σωματιδίων αφρικανικής σκόνης, κάνοντας την ατμόσφαιρα σε αρκετές περιοχές, αποπνικτική.

Διαφήμιση
Διαφήμιση