HomeCity GuideΚαλοκαιρινά εβδομαδιαία προγράμματα για παιδιά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Καλοκαιρινά εβδομαδιαία προγράμματα για παιδιά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ) – Πανεπιστήμιο Κρήτης, πιστό στο ραντεβού του με τους μικρούς του φίλους, διοργανώνει για το φετινό καλοκαίρι του 2016, εβδομαδιαία θεματικά προγράμματα για τρία ηλικιακά επίπεδα.

Τα θεματικά προγράμματα είναι:

Παρέα με τα ζώα του Αισώπου (Προνήπια και Νήπια)

Είναι ο λαγός το πιο γρήγορο ζώο στον κόσμο; Πώς τρώει τη σούπα του το λελέκι; Η

αλεπού είναι πονηρή ή μήπως… Αυτά και άλλα πολλά θα ανακαλύψουμε μαζί,

ζωντανεύοντας μύθους του Αισώπου μέσα από παιχνίδια, κατασκευές, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών, θεατρικό παιχνίδι κ.ά. Ελάτε λοιπόν να παίξουμε, να γνωρίσουμε τις συνήθειες και τα χαρακτηριστικά των ζώων των μύθων και να

φτιάξουμε το δικό μας οικολογικό παραμύθι ανακατεύοντας χρώματα, υλικά και μπόλικη φαντασία!

Εβδομάδες υλοποίησης:

21 Ιουνίου – 25 Ιουνίου 2016

11 Ιουλίου – 15 Ιουλίου 2016

Συναρπαστικές Προϊστορίες (Παιδιά από Α’ έως Γ’ Δημοτικού)

Η «προϊστορική» εξερεύνηση αρχίζει με τον πιο εντυπωσιακό γίγαντα του μουσείου, το Δεινοθήριο και συνεχίζεται με Δεινόσαυρους όπως τον Αργεντινόσαυρο, τον Ηωράπτορα, το Στεγόσαυρο αλλά και το διάσημο T-rex! Μα όλα αυτά είναι μέσα στο μουσείο; Και βέβαια… κι όχι μόνο… αλλά και απολιθώματα από νάνους ιπποπόταμους, ελέφαντες και ελάφια! Αυτά τα τρομερά πλάσματα, που

έζησαν 20.000 χρόνια, 800.000 χρόνια αλλά και 8.500.000 χρόνια πριν από σήμερα, θα ζωντανέψουν στη φαντασία μας, θα μας μαγέψουν με τις συναρπαστικές προϊστορίες τους και θα γίνουν οι πρωταγωνιστές στην περιπέτειά

μας. «Εξερεύνηση λοιπόν τώρα!»

Εβδομάδες υλοποίησης:

4 Ιουλίου – 8 Ιουλίου 2016

11 Ιουλίου – 15 Ιουλίου 2016

1 Αυγούστου – 5 Αυγούστου 2016

Γινόμαστε εντομολόγοι (Παιδιά από Α’ έως Γ’ Δημοτικού)

Τι είναι όλος αυτός ο θόρυβος; Βζζζ, βζζζ, βζζζ!!!! Τι κάνουν όλα αυτά τα ζουζούνια γύρω μου; Με έχουν τρελάνει! Μήπως με τσιμπήσουν χωρίς να το καταλάβω; Θα ‘θελα πολύ να τα δω από κοντά με ένα μεγάλο φακό, να δω τα μάτια τους, τα φτερά τους, το κεντρί τους …. Σ’ ένα βιντεάκι έχω δει κάτι καταπληκτικά έντομα και νομίζω ότι μπορώ να δοκιμάσω να γίνω ένας μικρός Εντομολόγος… έστω για μια βδομάδα! Άλλωστε, μας είπαν από το μουσείο, ότι θα γνωρίσουμε κι έναν πραγματικό Εντομολόγο… Πώς να ‘ναι άραγε;

Εβδομάδες υλοποίησης:

27 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2016

18 Ιουλίου – 22 Ιουλίου 2016

25 Ιουλίου – 29 Ιουλίου 2016

29 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου 2016

Κυνηγώντας το Φως (Παιδιά από Δ’ έως ΣΤ’ Δημοτικού & Α’ Γυμνασίου)

Υπάρχει κάτι πιο γρήγορο από το φως; Αυτά που βλέπουμε γύρω μας είναι πραγματικά ή οφθαλμαπάτη; Είναι ο κόσμος μας ένα ολόγραμμα; Βλέπουμε όπως και τα υπόλοιπα ζώα; Ελάτε στο μουσείο για να γνωρίσετε το φως, τις ιδιότητές του και το μαγικό του κόσμο μέσα από την έκθεση «Τα Φωτεινά Μυστήρια»! Ελάτε να κάνετε πειράματα και να φτιάξετε κατασκευές, όπως το κουτί με τις οφθαλμαπάτες, τα περίφημα θαυματοτρόπια, το δίσκο του Νεύτωνα, τις πολυπρισματικές εικόνες κι άλλα πολλά και καταπληκτικά!

Εβδομάδα υλοποίησης:

18 Ιουλίου – 22 Ιουλίου 2016

Γινόμαστε Εντομολόγοι (Παιδιά από Δ’ έως ΣΤ’ Δημοτικού & Α’ Γυμνασίου)

Παιδιά, κατά τη διάρκεια του προγράμματος όχι μόνο θα γίνετε Εντομολόγοι

αλλά και θα δουλέψετε σαν τους Εντομολόγους! Θα χρησιμοποιήσετε τα

αληθινά τους εργαλεία, όπως στερεοσκόπια, λαβίδες, εντομολογικές

καρφίτσες και μ’ αυτά θα δείτε τρισδιάστατα τα τεράστια μάτια τους με τα

πολλά ομματίδια, τα φτερά τους, τα περίεργα πόδια τους… έναν πραγματικά

«άλλο κόσμο»! Έτσι, θα ανακαλύψετε τι τρώνε τα έντομα, πού ζουν, πώς

κινούνται αλλά και πώς βλέπουν τα πράγματα γύρω τους! Ακόμη θα

γνωρίσετε το ρόλο τους στη φύση, καθώς και τη σχέση τους με μας τους

ανθρώπους.

Εβδομάδα υλοποίησης:

21 Ιουνίου – 25 Ιουνίου 2016

Όλα τα εβδομαδιαία καλοκαιρινά προγράμματα για παιδιά, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, ακολουθούν τη παιδαγωγική μεθοδολογία της Διερευνητικής Μάθησης (Inquire Based Learning).

Μέσα από την παρατήρηση, την εξερεύνηση, το παιχνίδι, τις κατασκευές, τη διάδραση, τα ψηφιακά, μέσα και την έρευνα στο διαδίκτυο, τα παιδιά συλλέγουν πληροφορίες και ανακαλύπτουν μόνα τους τη γνώση.

Το κάθε εβδομαδιαίο πρόγραμμα υλοποιείται από Δευτέρα – Παρασκευή από τις 09:00 μέχρι τις 15:00 (με δυνατότητα προσέλευσης από τις 08.30 για δημιουργική απασχόληση) με την καθοδήγηση των μουσειοπαιδαγωγών του ΜΦΙΚ και σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονές του.

Καθημερινά, όλη η ομάδα κάνει πικ-νικ στο βοτανικό κήπο, συντροφιά με τους δεινόσαυρους. Το καθημερινό κολατσιό των παιδιών, τα υλικά των κατασκευών, ο φάκελος με τα φυλλάδια δραστηριοτήτων, τα αναμνηστικά μπλουζάκια και η αναμνηστική φωτογραφία της ομάδας, προσφέρονται από το ΜΦΙΚ χωρίς επιπλέον χρέωση.

Την τελευταία ημέρα της κάθε εβδομάδας πραγματοποιείται παρουσίαση των δραστηριοτήτων των παιδιών στους γονείς και στους φίλους τους.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία του ΜΦΙΚ στα τηλέφωνα 2810 282740 και 2810 393630 (κα. Χατζηνικολάκη Άννα) από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:30 – 15:00.

Λόγω των ολιγομελών ομάδων των παιδιών που παίρνουν μέρος στα προγράμματα, παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους γονείς να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση