HomeΚΟΣΜΟΣΚατάδικος για φόνο εισέβαλε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ!

Κατάδικος για φόνο εισέβαλε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα παράξενο όσο και απροσδόκητο περιστατικό συνέβη την Τετάρτη το βράδυ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ενώ στο εσωτερικό του παλατιού βρισκόταν η 90χρονη βασίλισσα Ελισάβετ μαζί με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο και τον δευτερότοκο γιο της, πρίγκιπα Αντρέα, ένας εισβολέας σκαρφάλωσε έναν τοίχο ύψους περίπου τριών μέτρων και κατόρθωσε να μπει στους κήπους του παλατιού…

Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο βρετανικός Τύπος πρόκειται για τον 41χρονο Dennis Hennessy, από το Γουέμπλεϊ στο βορειοδυτικό Λονδίνο, που εκτίει ποινή φυλάκισης για δολοφονία ενός άστεγου το 1993 και βρισκόταν έξω από την φυλακή με άδεια.

H φρουρά άργησε να επέμβει

Ο 41χρονος τραυμάτισε το δεξί του χέρι καθώς σκαρφάλωνε στον τοίχο του Μπάκιγχαμ και προσπάθησε να καταστρέψει τα καλώδια του συναγερμού, πάντως, ο συναγερμός λειτούργησε αλλά η φρουρά της βασίλισσας και η αστυνομία άργησαν να επέμβουν, με αποτέλεσμα ο εισβολέας να κόβει βόλτες και να θαυμάζει τους κήπους του παλατιού επί επτά ολόκληρα λεπτά, όπως ο ίδιος ανέφερε στην αστυνομία μετά την σύλληψή του.

Η πρώτη φράση του 41χρονου άντρα όταν συνελήφθη ήταν: «Πού είναι η κυρία;», ρωτώντας προφανώς για την βασίλισσα Ελισάβετ. Στον 41χρονο επεβλήθη ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών για παραβίαση προστατευόμενης περιοχής και δύο μηνών για την απόπειρά του να καταστρέψει τα καλώδια του συναγερμού. Όμως, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για το πόσο ασφαλής είναι η βασίλισσα της Αγγλίας και για το πόσο αποτελεσματική είναι η φρουρά της.

Ο Ken Wharfe, πρώην σωματοφύλακας της πριγκίπισσας Νταϊάνα, δήλωσε για το περιστατικό: «Χρειάστηκαν επτά λεπτά για να εντοπιστεί αυτός ο άνθρωπος, αυτό είναι πολύς χρόνος και τα δέκα δευτερόλεπτα είναι πολύς χρόνος και το ένα λεπτό είναι πολύς χρόνος. Όταν κάποιος περάσει τον τοίχο, αν δεν συλληφθεί αμέσως, κανείς δεν μπορεί να ξέρει πού μπορεί να πάει αυτό το άτομο».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση