HomeΚΟΣΜΟΣΠοιο είναι το δεξί χέρι της Χίλαρι Κλίντον που «φουσκώνει» τον κουμπαρά της

Ποιο είναι το δεξί χέρι της Χίλαρι Κλίντον που «φουσκώνει» τον κουμπαρά της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ισραηλινή Ρίκι Λίμπερμαν είναι η σύμβουλος της Χίλαρι Κλίντον που προσπαθεί να γεμίσει τον «κουμπαρά» της υποψήφιας για το χρίσμα των Δημοκρατικών κάνοντας προεκλογική εκστρατεία υπέρ της στο Τελ Αβίβ.

Το 2008 , η Λίμπερμαν, που διευθύνει την εταιρεία The Lieberman Group, που συμβουλεύει οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, είχε καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 100.000 δολάρια.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η επί χρόνια σύμβουλος οικογένειας Κλίντον, ευελπιστεί πως φέτος θα συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα.

Στην χθεσινή εκδήλωση που οργάνωσε η Ρίκι στο Τελ Αβίβ, το εισιτήριο ξεκινούσε από 100 δολάρια κι έφθανε τα 500 δολάρια.

xilari1

Το σχετικό δημοσίευμα διευκρινίζει ότι, τα χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι μπορούν να συγκεντρωθούν από Αμερικανούς που ζουν στο εξωτερικό, όχι όμως από ξένους,

Την ώρα που η Ρίκι προσπαθεί να γεμίσει τον «κουμπαρά» της Χίλαρι, ο σύζυγός της , Μπιλ Κλίντον δήλωσε από το Πουέρτο Ρίκο, ότι ήταν δική του ιδέα να γίνει οικονομικός σύμβουλός της , όταν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επιστρατεύει όλα τα μέσα για να διεκδικήσει την προεδρία, ακόμη και τον σύζυγό της, προκειμένου να ανακάμψει η αμερικανική οικονομία.

Στο μεταξύ, η υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών νίκησε με ελάχιστο προβάδισμα τον συνυποψήφιό της, αριστερό γερουσιαστή του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς, στο Κεντάκι.

Το γεγονός αυτό, όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, δηλώνει το σοβαρό βαθμό διαίρεσης των Δημοκρατικών στην πορεία προς την εκλογή προεδρικού υποψηφίου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση