HomeΚΟΣΜΟΣΙνδία: Η ατμοσφαιρική ρύπανση σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο!

Ινδία: Η ατμοσφαιρική ρύπανση σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Geophysical Research Letters, υπολογίζεται ότι περίπου 570.000 πρώιμοι θάνατοι στην Ινδία οφείλονται στην έκθεση των ανθρώπων στην ατμοσφαιρική ρύπανση και δη στα μικροσωματίδια, ενώ 12.000 από αυτούς πεθαίνουν από τις επιπτώσεις της υπερβολικής έκθεσης στο όζον.

Τα μικροσωματίδια, τα οποία βρίσκονται κατά κύριο λόγο στον καπνό που βρίσκεται στον αέρα, είναι τα πιο επικίνδυνα, ιδίως εκείνα που έχουν διαστάσεις μικρότερες των 2,5 microns. To όζον από την άλλη είναι γνωστό ότι προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα.

Η πιο επιβαρυμένη περιοχή της χώρας είναι το βόρειο κομμάτι της, το οποίο βεβαίως περιλαμβάνει και το Δελχί. Η έρευνα είχε πανεθνική εμβέλεια και βασίστηκε πάνω σε συγκρίσεις με στοιχεία που υπήρχαν από το 2011.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Ινδία ξεπέρασε ακόμα και την Κίνα στα μικρά αυτά σωματίδια, καθώς το Νέο Δελχί βρέθηκε να έχει περίπου 128 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, όταν το θεωρούμενο και μολυσμένο Πεκίνο είναι στα μόλις 81 μικρογραμμάρια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι κάθε τι πάνω από 10 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα σε διάρκεια ένός χρόνου θεωρείται επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση