HomeΚΡΗΤΗΑγωνιούν για το ασφαλιστικό οι έμποροι της Αγίας Βαρβάρας

Αγωνιούν για το ασφαλιστικό οι έμποροι της Αγίας Βαρβάρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενημερωτική συνάντηση με θέμα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 23 Απριλίου 2016 στην Αγία Βαρβάρα, με πρωτοβουλία των εμπόρων της περιοχής.

Οι έμποροι της Αγίας Βαρβάρας, νέοι στην πλειονότητά τους, εξέφρασαν την αγωνία και τον προβληματισμό τους, για θέματα που άπτονται του ασφαλιστικού. Μεταξύ άλλων τέθηκε το θέμα των υψηλών εισφορών που υποχρεούνται να καταβάλλουν προς τον Ασφαλιστικό τους Φορέα, η επαναφορά της ρύθμισης των 100 δόσεων, αλλά και το δικαίωμα της επιλογής ασφαλιστικού φορέα, όπως ο νόμος 2084/92 ορίζει για τους νέους ασφαλισμένους.

Στην εκδήλωση είχε κληθεί και συμμετείχε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, ο οποίος ενημέρωσε τους εμπόρους για τις ρυθμίσεις που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι αυτό πρόκειται να άρει την αδικία που ίσχυε μέχρι σήμερα, του μη συνυπολογισμού του ετήσιου εισοδήματος για τον καθορισμό των ασφαλιστικών εισφορών. Πρόκειται εξάλλου για μία ρύθμιση, που θα ωφελήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα αυτές της επαρχίας.

Ταυτόχρονα, ο Σωκράτης  Βαρδάκης, επιθυμώντας να παραμείνει ενεργός ο διάλογος με τους εμπόρους, ζήτησε να επαναληφθεί η συνάντηση μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού, ώστε να ενημερώσει τους εμπόρους πληρέστερα για τον νέο νόμο και τις θετικές επιδράσεις του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση