HomeΚΡΗΤΗΔεν έχουν ακόμα καθηγητές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας – Προς παράταση εξαμήνου η σχολική χρονιά

Δεν έχουν ακόμα καθηγητές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας – Προς παράταση εξαμήνου η σχολική χρονιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βρισκόμαστε στον μήνα Απρίλιο και ακόμα υπάρχουν σοβαρά κενά στην εκπαίδευση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Καστελίου που δεν έχει ακόμα καθηγητές με αποτέλεσμα να υπάρχει το σχέδιο της παράτασης εξαμήνου στην σχολική χρονιά.

Για το θέμα αντιδρά ο Σύλλογος εκπαιδευομένων ΣΔΕ Παραρτήματος Μινώα Πεδιάδος με ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εμείς οι εκπαιδευόμενοι στο Παράρτημα Μινώα – Πεδιάδος του ΔΕ Τυλίσου – ηρακλείου υπογράφουμε το παρόν υπόμνημα – διαμαρτυρία κατά της παράτασης της φοίτησής μας για ένα επιπλέον διδακτικό εξάμηνο.

* Η αβάσιμη αυτή υπουργική απόφαση όπως μας ανακοινώθηκε από τον διευθυντή του ΣΔΕ, υπεγράφη στις 31/3/2016. Αντιδρούμε έντονα στην παράταξη στου εξαμήνου για το Παράρτημα ΣΔΕ Μινώα – Πεδιάδος, καθώς με αυτό τον τρόπο η πλειοψηφία μας, που έχει ήδη προγραμματίσει την επαγγελματική και εκπαιδευτική της πορεία, στηριζόμενη στη βεβαιότητα της απόκτησης του απολυτηρίου τίτλου σπουδών τον προσεχή Ιούνιο, βρίσκεται έρμαια των ανεύθυνων υπουργικών αποφάσεων. Ένα μεγάλο ποσοστό από μας, θα χάσει το δικαίωμα εγγραφής σε σχολές και σχολεία της επιλογής μας και θα αποκλειστεί από διαδικασίες πρόσληψης από διάφορους φορείς και εργοδότες.

* Να σημειωθεί πως όλοι εμείς ήμασταν παρόντες και παρακολουθούσαμε ανελλιπώς το εκάστοτε ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου όπως μας ανακοινώθηκε από την αρχή της χρονιάς, το οποίο ήταν μειωμένο όχι με δική μας ευθύνη, αλλά λόγω των πράξεων και παραλείψεων του υπουργείου (μη έγκαιρη πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών). Το υπουργείο τιμωρεί επομένως της συνέπειά μας και ακυρώνει τη διαρκή μας παρουσία από την έναρξη του σχολικού έτους μέχρι και σήμερα.

* Άποψή μας είναι ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων, που είναι το κυρίαρχο και αρμόδιο όργανο λήψης αποφάσεων του κάθε σχολείου θα έπρεπε να προτείνει εναλλακτικές και ρεαλιστικές λύσεις αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών.

* Να σημειωθεί ότι το παράρτημα του ΣΔΕ Ηρακλείου στο Δήμο Μινώα-Πεδιάδος, αφορά σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Κρήτης και καλύπτει τις ανάγκες μας, καθώς από την αρχή του έτους διανύσαμε αποστάσεις μέχρι και 80 χιλιόμετρα ημερησίως επωμιζόμενοι το κόστος της μετακίνησης στο σχολείο με δικά μας μέσα, θυσιάζοντας προσωπικό χρόνο, πολλές φορές εις βάρος των οικογενειών μας, προκειμένου να είμαστε παρόντες και συνεπείς.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, απαιτούμε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά μας για αναπλήρωση των χαμένων ωρών όπως έχει προταθεί ήδη από το Σύλλογο Διδασκόντων του ΣΔΕ Ηρακλείου – Παραρτήματος Μινώα Πεδιάδος, ώστε να μην παραταθεί η φοίτησή μας κατά ένα εξάμηνο.

Απευθυνόμαστε και ζητάμε από σωματεία και μαζικούς φορείς να σταθούνε αλληλέγγυοι στον αγώνα μας! Παλεύουμε για το δικαίωμά μας στη μόρφωση, δεν είμαστε μαθητές δεύτερης κατηγορίας.

Σύλλογος εκπαιδευομένων ΣΔΕ Παραρτήματος Μινώα Πεδιάδος

Διαφήμιση
Διαφήμιση