HomeΣΠΟΡΞάνθη ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Ξάνθη ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το σφύριγμα της λήξης ακούγεται και όλος ο πάγκος του ΠΑΣ Γιάννινα μπαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσει. Ο Γιάννης Πετράκης είναι δακρυσμένος και άπαντες πηγαίνουν στη συνέχεια στον κόσμο, ο οποίος έχει δώσει βροντερό παρών…

Όλα αυτά γιατί οι Ηπειρώτες έχουν καταφέρει να νικήσουν το βράδυ της Κυριακής (17/4) με 1-0 την Ξάνθη στα Πηγάδια και να καταλάβουν την έκτη θέση.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» ετοιμάζεται να γράψει ιστορία και να κάνει πραγματικότητα ένα όνειρο που έχει εδώ και χρόνια, δηλαδή να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα περιμένει την απόφαση για την αδειοδότηση του Πανιωνίου και σε περίπτωση που οι «κυανέρυθροι» δεν τα καταφέρουν, τότε τα Γιάννενα θα μπουν στα πλέι οφ.

Όσο για τους ακρίτες, έκλεισαν τη χρονιά με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Έμειναν για έκτο ματς χωρίς νίκη έχοντας τρεις ήττες και τρεις ισοπαλίες στο ίδιο χρονικό διάστημα. Έτσι έκλεισαν τη σεζόν τέταρτοι από το τέλος.

Συνολικά η Ξάνθη ήταν καλύτερη. Έχασε περισσότερες ευκαιρίες και από τα πρώτα λεπτά του αγώνα προσπάθησε να πάρει τα ηνία. Είχε σουτ με τους Μπαξεβανίδη και Ντιμιτρόφ νωρίς και κυκλοφορούσε την μπάλα.

Η μοναδική αντίδραση του ΠΑΣ ήταν να δείξει τα δόντια του στο 21′ όταν ο Ίλιτς σκόραρε αλλά ήταν ελάχιστα πιο μπροστά με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το γκολ του. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν απείλησαν ξανά μέχρι το 45′ τον Ζαρόπουλο οι φιλοξενούμενοι με εξαίρεση μία λόμπα του Γιάκου.

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι ακρίτες ανέβαζαν στροφές και έκλειναν τον ΠΑΣ στα καρέ του. Είχαν δύο καλές στιγμές με τους Σκούρτη και Λουσέρο στο 30′ και στο 37′, ενώ στο 42′ ο Περιστερίδης χρειάστηκε να επέμβει σε σουτ του Μπαξεβανίδη.

Το ημίχρονο φαινόταν ότι θα κλείσει χωρίς σκορ, όμως, στο 45’+1 ο Τσουκαλάς από κοντά εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της άμυνας των γηπεδούχων και με διαγώνιο σουτ έκανε το 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το Καπετάνο να έχει μία καλή στιγμή στο 52′ και τον Περιστερίδη να αποκρούει την κεφαλιά του. Ο Κρητικός τερματοφύλακας χρειάστηκε και στη συνέχεια, αφού η πίεση της Ξάνθης αυξανόταν.

Οι παίκτες του ΠΑΣ προσπαθούσαν να ροκανίσουν τον χρόνο και να παγώσουν όσο γινόταν τον ρυθμό. Έφτασε και σε άλλες φάσεις η Ξάνθη με τον Περιστερίδη να κάνει μεγάλη διπλή επέμβαση στο 73′ σε κεφαλιά του Καρυπίδη μετά το φάουλ του Λουσέρο.

Κάπου εκεί οι Ηπειρώτες αντέδρασαν. Είχαν την ευκαιρία στο 74′ με τον Ίλιτς για το 0-2, ενώ ο Σέρβος και στο 81′ με εντυπωσιακή προσωπική ενέργεια θα μπορούσε να τελειώσει το ματς.

Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά για τους φιλοξενούμενους που έπαιζαν τους κόπους μίας ολόκληρης σεζόν. Έκανα ό,τι μπορούσαν για να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους και τελικά το κατάφεραν με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν σε πανηγυρισμούς.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Λαμπρόπουλος (Ηλείας), βοηθοί του οι Δημητριάδης (Μακεδονίας) και Καμπούρης (Εύβοιας), ενώ τέταρτος ο Μιχαηλίδης (Βοιωτίας).

Κίτρινες: 79′ Ορφανίδης – 37′ Τζημόπουλος, 51′ Κούτρης, 73′ Λίλα, 90’+1 Περιστερίδης, 90’+4 Ηλιάδης

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Σκουρτάι (46′ Καπετάνος), Νιέτο (46′ Ορφανίδης), Γούτας, Καρυπίδης, Καμαρά, Ντιμιτρόφ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Στρούνα, Κούτρης (72′ Καρανίκας), Τσουκαλάς, Λίλα, Ακόστα, Ίλιτς (87′ Κοζορώνης), Γιάκος (59′ Ηλιάδης).

Διαφήμιση
Διαφήμιση