HomeΚΡΗΤΗΚορυφαία σύσκεψη στην Αθήνα για την… Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης

Κορυφαία σύσκεψη στην Αθήνα για την… Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κορυφαία σύσκεψη έγινε στην Αθήνα χθες το απόγευμα για τις προετοιμασίες της Πανορθόδοξης Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 27 Ιουνίου στην Κρήτη.

Η σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης ενώ αρχίζει σήμερα τις επαφές του ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, που είναι και στενός συνεργάτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σε μια προσπάθεια να συντονιστούν οι φορείς και να υπάρξει η προετοιμασία που απαιτείται, καθώς το γεγονός θα συγκεντρώσει παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Αντίδραση για το υποτιθέμενο κόστος

Την άμεση αντίδραση της Εκκλησίας της Κρήτης, που εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία θα αναγνωστεί και μέσα στους ναούς, προκάλεσαν δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, που θέλησαν να πλήξουν το κύρος και την εμβέλεια της Συνόδου, με αναφορές που σχετίζονται με υποτιθέμενα αστρονομικά κόστη της τάξης των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

«Τα έξοδα της διαμονής και μετακινήσεως των μελών των αντιπροσωπιών των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών έχει πανορθοδόξως αποφασισθεί να καλυφθούν από τις ανά τον κόσμον Ορθόδοξες Εκκλησίες, οι οποίες θα λάβουν μέρος. Επίσης, η Ιερά Σύνοδος σημειώνει ότι είναι ανάγκη να υπάρχει υπεύθυνη ενημέρωση του λαού του Θεού για την όλη διαδικασία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, ώστε να μη διασπείρονται υπερβολικές θέσεις, που δεν αντανακλούν την πραγματικότητα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση