HomeΚΡΗΤΗΕπιτέλους νίκη για τους… εργαζόμενους στην ανακύκλωση – «Ανάβουν» οι μηχανές

Επιτέλους νίκη για τους… εργαζόμενους στην ανακύκλωση – «Ανάβουν» οι μηχανές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανάβουν οι μηχανές για την επανεκίνηση της ανακύκλωσης στους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου, καθώς υπογράφηκε επιτέλους ανάμεσα στον εργολάβο, που έχει αναλάβει τη διαχείριση του εργοστασίου, και τους εργαζόμενους, η σύμβαση για να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Σύμφωνα με την «Πατρίς», αυτή τη φορά η κινητοποίηση των εργαζομένων έσπασε το φράγμα των 161 ημερών, στη διάρκεια της οποίας παρέμειναν ενωμένοι και αλύγιστοι στο αίτημά τους να μην απολυθεί κανείς συνάδελφός τους και να ξαναπιάσουν δουλειά με το ίδιο εργασιακό καθεστώς που ίσχυε μέχρι και την έλευση του νέου εργολάβου. Έτσι οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στις θέσεις τους δικαιωμένοι μετά από μεγάλη κινητοποίηση που έφτασε τους 5,5 μήνες, έχοντας πάντα στο πλευρό τους την αδιάκοπη στήριξη της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων αλλά και την αλληγεγγύη δεκάδων τοπικών φορέων που όπως αποδείχτηκε έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη νικηφόρα έκβαση του αγώνα τους.

Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα της ανακύκλωσης έχει “τιναχθεί στον αέρα” μετά το τελεσίγραφο του επιχειρηματία που διαχειρίζεται το έργο, ο οποίος ζήτησε απολύσεις και μειώσεις μισθών από τους εργαζόμενους. Από τους 42 εργαζόμενους δέκα άτομα επέλεξαν να αναζητήσουν άλλες θέσεις εργασίας και οι υπόλοιποι 30 επιστρέφουν στις θέσεις τους και ξαναπιάνουν δουλειά.

Πανηγυρικό κλίμα στο Δήμο Ηρακλείου

Η είδηση της υπογραφής της σύμβασης και από τις δύο πλευρές για την επαναλειτουργία του εργοστασίου ανακύκλωσης έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση στο Δήμο Ηρακλείου (που μετά από σχετικό αίτημα των εργαζομένων είχε στείλει εξώδικο στον εργολάβο χρεώνοντάς του ευθύνες για τις παρενέργειες που υφίσταται η πόλη από τη διακοπή της ανακύκλωσης). Μάλιστα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης μόλις χθες επέστρεψε από την Αθήνα όπου είχε επαφές με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης από την οποία ζήτησε να εξαντλήσει τις πιέσεις για την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου και την επαναπρόσληψη των εργαζομένων. Ο ίδιος με δηλώσεις του αμέσως μετά την είδηση της υπογραφής της σύμβασης σχολίασε ότι «όπου υπάρχει διάθεση, υπάρχει και τρόπος.

Το γνωστό αυτό ρητό επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά και στο Δήμο Ηρακλείου είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη αυτή.

Νομίζω ότι αξίζει να επισημανθεί αυτό που και προσωπικά διαπίστωσα στις επανειλημένες επαφές που είχα με τους εμπλεκομένους φορείς και που δεν είναι άλλο από την υπευθυνότητα που επέδειξαν απέναντι στους πολίτες του Ηρακλείου – και όχι μόνο. Μας περιμένει τώρα πολλή δουλειά, το διάστημα που είχε διακοπεί η ανακύκλωση δεν ήταν μικρό και πρέπει άμεσα να επαναδραστηριοποιήσουμε τους συνειδητοποιημένους συμπολίτες μας. Ξεκινάμε λοιπόν ξανά, χωρίζουμε τα απορρίμματα στο σπίτι ή στον εργασιακό μας χώρο και τοποθετούμε χύμα στους ειδικούς μπλε κάδους μόνο τα ανακυκλώσιμα υλικά”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση