HomeΚΡΗΤΗΟμολόγησαν οι ειδικοί φρουροί από την Κρήτη για τη λαθρεμπορία όπλων – Τι είπαν στους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ.

Ομολόγησαν οι ειδικοί φρουροί από την Κρήτη για τη λαθρεμπορία όπλων – Τι είπαν στους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποστομωτική και προκλητική ήταν η απάντηση των αστυνομικών που κατηγορούνται ότι μετέφεραν όπλα για λογαριασμό κυκλώματος που είχε στηθεί μέσα στην ΕΛ.ΑΣ. και προμήθευε κακοποιούς.

Μετά την σύλληψή τους από τους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ. οι αξιωματικοί – σύμφωνα  με το bloko.gr, ρώτησαν τους κατηγορούμενους αστυνομικούς: «Μα καλά αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ είστε. Δεν σκεφθήκατε ποτέ ότι αυτά τα όπλα μπορεί να τα έστρεφαν κάποια στιγμή εναντίον σας;».

Οι αστυνομικοί απάντησαν αρνητικά, δείχνοντας ότι το… κέρδος από τη μεταφορά τους «απαγόρευε» να σκεφτούν πέρα από το προφανές.

Οι δυο τους ομολόγησαν ότι είχαν το ρόλο του «courier», ότι θα παρέδιδαν τα όπλα στον… Αθηναίο, ο οποίος με τη σειρά του θα τα πωλούσε σε κάποιον.

Τόσο ο τροφοδότης όσο και ο παραλήπτης, συνάδελφοί τους, αρνούνται όμως οποιαδήποτε εμπλοκή με το κύκλωμα.

Πώς έγινε η σύλληψη

Η αποκάλυψη της υπόθεσης έγινε μετά από επιχείρηση των Αδιάφθορων της ΕΛΑΣ, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Κρήτη και κάποιοι από αυτούς επέστρεψαν με το πλοίο της γραμμής στον Πειραιά, παρακολουθώντας τρεις ειδικούς φρουρούς της ομάδας ΔΙΑΣ που μετέφεραν σάκο με περίπου 10 όπλα.

Την ώρα της αποβίβασης έγινε η επιχείρηση τη στιγμή που οι ειδικοί φρουροί προσπάθησαν να “μεταβιβάσουν” το σάκο με τα όπλα στον αδελφό του ενός. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του ειδικού φρουρού στην Κρήτη που ήταν και ο βασικός κρίκος στην αλυσίδα του ένστολου δικτύου λαθρεμπορίας όπλων, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και αναβολικά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο από τους τέσσερις Ειδικούς Φρουρούς υπηρετούσαν σε Υπηρεσίες του Ρεθύμνου και των Χανίων. Και οι τέσσερις συνελήφθησαν επειδή προμήθευαν όπλα που προέρχονταν από το εξωτερικό, με ενδιάμεσο σταθμό την Κρήτη, συμμορίες και εγκληματικές οργανώσεις που δρούσαν κυρίως στην Αττική.

Διαφήμιση
Διαφήμιση