HomeΣΠΟΡΟι κερδισμένοι του Σαββατοκύριακου σε Ελλάδα και Ευρώπη

Οι κερδισμένοι του Σαββατοκύριακου σε Ελλάδα και Ευρώπη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

Του Ευθύμη Φασουλάκη

 

Αυτό το Σαββατοκύριακο , είχαμε επιστροφή στην δράση , στα ευρωπαικά πρωταθλήματα μετά το διάλειμμα για τους αγώνες των εθνικών ομάδων . Οι διοργανώσεις βρίσκονται στην τελική τους ευθεία και μετά την αγωνιστική αυτού του Σαββατοκύριακου , αρκετές είναι οι ομάδες που επωφελήθηκαν από τα αποτελέσματά της στην προσπάθεια τους είτε για πρωταθλητισμό είτε για σωτηρία είτε για οποιοδήποτε στόχο έχουν.

Ας αρχίσουμε με την Ελλάδα , όπου υπάρχουν ομάδες σε όλες τις κατηγορίες που βγήκαν ωφελημένες από την αγωνιστική αυτή. Αρχικά ο Άρης , με την νίκη του επί του Εορδαικού με 3-2 , εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο του στην Football League. Με αυτόν τον τρόπο έκανε το πρώτο βήμα για την επιστροφή του στην μεγάλη κατηγορία , μετά από 2 χρόνια περιπλάνησης στα γήπεδα της Γ΄Εθνικής.

Τεράστιο βήμα για την άνοδο του στην Football League , έκανε και ο ΟΦΗ που με την νίκη του επί του Ατρομήτου Πειραιά με 1-0 , σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Φωστήρα στην Κηφισιά , μείωσε την διαφορά από την κορυφή στο -1 και έχοντας να αντιμετωπίσει τον Φονέα στην έδρα του την τελευταία αγωνιστική , ποιος μπορεί να στοιχηματίσει εναντίον του;

Όσον αφορά την Superleague , μεγάλος κερδισμένος της αγωνιστικής ήταν ο Πανιώνιος  , που κέρδισε με 3-1 τον ΠΑΟΚ στην Νέα Σμύρνη με 2 γκολ του Μπακασέτα και είναι από σήμερα στα πλέι οφ . Αντιθέτως ο δικέφαλος του Βορρά με την επικείμενη τιμωρία των -5 βαθμών αν τελικά ισχύσει , κινδινεύει άμεσα να χάσει και την πέμπτη θέση . Με αυτόν τον τρόπο , μετατράπηκαν σε κερδισμένους της αγωνιστικής αυτής και οι Πλατανιάς , Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης που με τις νίκες τους  επί της Ξάνθης , του Παναιτωλικού και του Ηρακλή αντίστοιχα , διατηρούν ζωντανές τις ελπίδες τους για είσοδο στα πλέι οφ .

Από τα ευρωπαικά πρωταθλήματα , φυσικά η ομάδα που θεωρείται περισσότερο κερδισμένη , είναι η εκπληκτική φέτος Λέστερ , που νίκησε με 1-0 την αξιόμαχη Σαουθάμπτον και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Τότεναμ με την Λίβερπουλ με 1-1 εκτός έδρας , αύξησαν την διαφορά τους στους 7 βαθμούς , 6 αγωνιστικές πριν το φινάλε. Πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο και της αρκεί να ανταπεξέλθει την πίεση  για να κάνει την έκπληξη της χρονιάς.

Επίσης , κερδισμένη από αυτήν την αγωνιστική , βγήκε και η Γιουβέντους. Η Μεγάλη Κυρία , κέρδισε με 1-0 την Έμπολι και λόγω της ήττας της Νάπολι από την Ουντινέζε με 3-1 πλέον προηγείται με 6 βαθμούς διαφορά των Παρτενοπέι. Ψυχολογικά παραπάνω από βαθμολογικά ωφελημένη , ήταν αυτό το Σαββατοκύριακο και η Ρεάλ Μαδρίτης με την μεγάλη νίκη που πέτυχε –και μάλιστα με ανατροπή-στο κλάσικο με την Μπαρτσελόνα με 2-1 καθώς η διαφορά των 7 βαθμών μοιάζει ακόμα μη αναστρέψιμη.

Με τα πρωταθλήματα να βαίνουν προς την τελική τους ευθεία , κάθε αποτέλεσμα είναι σημαντικό . Οι ομάδες που είχαν καλά αποτελέσματα αυτό το Σαββατοκύριακο οφείλουν να συνεχίσουν έτσι για να έχει αξία η καλή κατάσταση στην οποία βρέθηκαν αυτές τις μέρες . Όσον αφορά τις ομάδες, που είχαν αρνητικά αποτελέσματα, οφείλουν να ανασυνταχθούν ,καθώς πολλές φορές , σε διαφορετική περίπτωση αρχίζει ο αγωνιστικός κατήφορος , που είναι ό,τι χειρότερο σε αυτό το κομμάτι της σεζόν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση