HomeLife & StyleΌταν ο Ντάστιν Χόφμαν χαστούκισε την Μέριλ Στριπ

Όταν ο Ντάστιν Χόφμαν χαστούκισε την Μέριλ Στριπ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ντάστιν Χόφμαν χαστούκισε την Μέριλ Στριπ στο πρόσωπο ενώ την χλεύαζε για τον εραστή της που μόλις είχε πεθάνει προκειμένου να αποδώσει καλύτερα στο ρόλο της στην ταινία «Κράμερ εναντίον Κράμερ» αποκαλύπτει νέα βιογραφία της ηθοποιού.

Μάλιστα, η Μέριλ Στριπ χλώμιασε όταν ο Ντάστιν Χόφμαν την εξαγρίωσε ακόμη περισσότερο για τον Τζον Καζάλ και την χτύπησε στο μάγουλο, αφήνοντας της σημάδι.

Οι ισχυρισμοί αυτοί δείχνουν μια άγνωστη πλευρά του Χόφμαν, που είναι διάσημος για τους ρόλους του όπως στην ταινία «Ο Βροχοποιός».

Όμως σύμφωνα με το βιβλίο «Her Again: Becoming Meryl Streep» του Μάικλ Σκούλμαν, που θα δημοσιευτεί τον Απρίλιο από τον εκδοτικό οίκο Harper, ο Χόφμαν είχε μια σκοτεινή πλευρά.

Απόσπασμα του βιβλίου στο περιοδικό «Vanity Fair» αναφέρει πως στην προσπάθειά του να γεμίσει κάθε στιγμή με ένταση, μπορούσε να εντοπίσει τα ευπαθή σημεία της συμπρωταγωνίστριά τους και να τα εκμεταλλευτεί».

Η ταινία «Κράμερ εναντίον Κράμερ» ήταν υποψήφια για 9 Όσκαρ και κέρδισε τελικά 5, μεταξύ των οποίων Καλύτερου Ηθοποιού για τον Χόφμαν και Καλύτερης Ηθοποιού για την Μέριλ Στριπ.

HOFMAN STRIP

Την εποχή που η Μέριλ Στριπ έκανε οντισιόν για την ταινία, ήταν μόλις 27 ετών και θρηνούσε για το θάνατο του Καζάλ, που έγινε γνωστός για τον ρόλο του Φρέντο Κορλεόνε στις ταινίες «Νονός». Είχε πεθάνει από καρκίνο του πνεύμονα σε ηλικία μόλις 41 ετών και μερικές εβδομάδες αργότερα γνώρισε τον γλύπτη Ντον Γκάμερ, τον οποίο θα παντρευόταν.

Αυτή την εύθραυστη στιγμή της Στριπ «είδαν» ο Χόφμαν και ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Μπέντον και αποφάσισαν ότι θα ήταν τέλεια για την Τζοάνα.

Το βιβλίο αναφέρει: «Ο Ντάστιν ήξερε πως η Μέριλ είχε χάσει τον Καζάλ λίγους μήνες νωρίτερα και πως ήταν ακόμη συντετριμμένη. Αυτό ήταν που θα καθόριζε το πρόβλημα της Τζοάνα: μια ηθοποιός που θα μπορούσε να βασιστεί στον ακόμη φρέσκο πόνο της, που η ίδια ήταν ακόμη σε συναισθηματική αναταραχή. Ήταν η αδυναμία της Μέριλ και όχι η δύναμή της που τον έπεισε».

Το άρθρο του Vanity Fair αναφέρει πως την δεύτερη ημέρα των γυρισμάτων στο στούντιο, ο Χόφμαν χαστούκισε την Μέριλ στο μάγουλο, προτού μπουν στο σκηνικό για να γυρίσουν την σκηνή του ασανσέρ.

Ο Μπέντον σκέφτηκε εκείνη τη στιγμή πως «είμαστε νεκροί» και υπέθεσε πως η Στριπ θα έκανε καταγγελία στο σωματείο των ηθοποιών αντιθέτως όμως η ίδια γύρισε τη σκηνή.

Αμέσως μετά ο Χόφμαν χλεύασε την Στριπ για τον Καζάλ και συνέχισε να την «εξαγριώνει και να την προκαλεί».

Η περίεργη συμπεριφορά του Χόφμαν συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων, ενώ κάποια στιγμή έσπασε και ένα ποτήρι προκειμένου να αποκομίσει την καλύτερη ερμηνεία της συμπρωταγωνίστριάς του.

Ακόμη και ο 7χρονος που έπαιζε τον γιο του Κράμερ, Μπίλι δεν γλύτωσε από τον Χόφμαν, αναφέρει η βιογραφία. Πριν από μια σοβαρή σκηνή, ο Χόφμαν είπε στον Τζάστιν Χένρι να φανταστεί πως έχανε το σκύλο του.

Πάντως, ο εκπρόσωπος της Μέριλ Στριπ δήλωσε: «Η κυρία Στριπ δεν έχει κανένα σχόλιο γι’ αυτό το βιβλίο. Ήταν άνευ αδείας. Δεν συνεισέφερε σε αυτό και δεν το έχει καν διαβάσει».

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση