HomeΣΠΟΡΣούπερλιγκ , τρεις εναπομείνασες αγωνιστικές χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον.

Σούπερλιγκ , τρεις εναπομείνασες αγωνιστικές χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Με το πέρας της 27ης αγωνιστικής , το τοπίο στην Σούπερ Λίγκα μοιάζει να έχει ξεκαθαρίσει σε όλα τα μέτωπα . Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής , ΑΕΚ ,ΠΑΟ, ΠΑΟΚ , Πανιώνιος (εκτός απρόοπτου) στα πλέι οφ , και από χθες και τυπικά Πανθρακικός και Καλλονή στην Football League.Τι μένει να διεκδικηθεί λοιπόν στις τελευταίες αγωνιστικές;

Αρχικά κάποιες ομάδες θα διεκδικήσουν ως το τέλος τις όποιες πιθανότητες τους για είσοδο στην 5άδα . Αυτές είναι οι Πλατανιάς , Παναιτωλικός , ΠΑΣ Γιάννινα , Αστέρας Τρίπολης και λιγότερο οι Ατρόμητος και Λεβαδειακός . Είναι σχεδόν απίθανο να απειληθεί ο Πανιώνιος που είναι στην 5η θέση –ιδιαίτερα αν πάρει βαθμό ή βαθμούς απόψε στα Γιάννινα- αλλά είναι σίγουρο ότι θα το διεκδικήσουν ως τέλους.

Επιπλέον αρκετά σημαντικό , για ψυχολογικούς κυρίως λόγους είναι και το τελικό πλασάρισμα στην βαθμολογία , το οποίο θα κριθεί στο τέλος του πρωταθλήματος .

Αυτό θα γίνει καθώς ο έκτος Πλατανιάς και ο δέκατος τρίτος Ηρακλής ( με παιχνίδι λιγότερο ) , έχουν διαφορά μόλις τεσσάρων βαθμών . Συνεπώς με τις διαφορές να είναι ελάχιστες κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η τελική κατάταξη.

Οι ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις των πλέι οφ αυτή την στιγμή , έχουν κίνητρο για τις επόμενες αγωνιστικές . Αφενός να πάρουν όσο παραπάνω βαθμούς γίνεται για να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στην βαθμολογία των πλέι οφ ( και στην περίπτωση του Πανιωνίου , να εξασφαλίσει την είσοδό του σε αυτά.)

Αφετέρου να αποδώσουν καλά και να ναι σε πλήρη αγωνιστικό ρυθμό για το μίνι πρωτάθλημα που ακολουθεί και κρίνει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και από ποια αφετηρία θα ξεκινήσει η κάθε ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ. Συνεπώς ΠΑΟ , ΑΕΚ , ΠΑΟΚ και Πανιώνιος θα κοιτάξουν να αποδώσουν στο μέγιστο στα παιχνίδια που ακολουθούν.

Οι μόνες ομάδες που δεν έχουν κανένα απολύτως κίνητρο , είναι ο Πρωταθλητής Ολυμπιακός και η Βέροια. Και για τους 2 δεν υπάρχει ούτε πιο πάνω ούτε πιο κάτω στην βαθμολογία και ουσιαστικά , το βλέπουν σαν υποχρέωση που πρέπει να ολοκληρωθεί .

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι και οι Πανθρακικός και Καλλονή που υποβιβάστηκαν ήδη δεν έχουν κίνητρο . Κι όμως, ακόμα και το ποιος θα αποφύγει την τελευταία θέση και το να αποχαιρετήσουν την μεγάλη κατηγορία με το κεφάλι ψηλά προσδίδει ενδιαφέρον στα 3 τελευταία τους παιχνίδια.

Όπως είδαμε , τα πράγματα που διακυβεύονται στις εναπομείνασες 3 αγωνιστικές της Σούπερλιγκ είναι ελάχιστα . Αυτό το γεγονός μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό , καθώς οι ομάδες θα παρουσιαστούν απελευθερωμένες και ίσως δούμε και καλύτερο θέαμα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση