HomeΚΡΗΤΗΟ Γ. Μαλλιωτάκης στον ετήσιο απολογισμό της Περιφέρειας

Ο Γ. Μαλλιωτάκης στον ετήσιο απολογισμό της Περιφέρειας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τάραξε τα νερά της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την τοποθέτηση του επι του ετήσιου απολογισμού  για το 2015 της περιφέρειας Κρήτης και  των υπηρεσιών της, ο περιφερειακός σύμβουλος Ηρακλείου Γιώργος Ματαλλιωτάκης.

Στην τοποθέτηση του ο περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης πρότεινε για τη βελτίωση  του τρόπου λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου στο οποίο βάσει του Καλλικράτη δίνει την απόλυτη πλειοψηφία στην πλειοψηφούσα παράταξη και αφαιρώντας στην ουσία τη δυνατότητα άσκησης αντιπολίτευσης,  καθιστώντας τους περιφερειακούς συμβούλους των υπολοίπων παρατάξεων ουσιαστικά χωρίς αντικείμενο και πεδίο δράσης. Είναι απαραίτητη η συμβολή όλων των περιφερειακών συμβούλων στη θέσπιση και ιεράρχηση των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων της περιφέρειας Κρήτης και στην προσπάθεια υλοποίησης τους.

Όλοι μαζί , είπε με έμφαση ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης, πρέπει να εργαστούμε για την ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί, που δεν είναι τίποτε αλλο από την αξιοποίηση της νότιας πλευράς της Κρήτης, υποδεικνύοντας τις προς ανάπτυξη περιοχές, κατασκευάζοντας  το νότιο οδικό άξονα, δημιουργώντας δομές υγείας και αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της, με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρηθούν οι  προστατευόμενες περιοχές natura, το φυσικό κάλος της νότιας Κρήτης, οι καλλιέργειες, η κτηνοτροφία και τα πλούσια εκείνα πολιτισμικά στοιχεία των περιοχών αυτών.

Όλοι μαζί, συνέχισε  ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης , έχουμε χρέος να βρούμε τον τρόπο και να ακολουθήσουμε μια φόρμουλα που θα ενώνει  τις δυνάμεις μας  για να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό ο ΒΟΑΚ και οι κάθετοι οδικοί άξονες, όπως ο δρόμος της Μεσαράς. Να ολοκληρωθούν τα υπό κατασκευή φράγματα και τα δίκτυα αρδευσης των περιοχών, φροντίζοντας την ανάπτυξη με υποδομές του πρωτογενούς και του  δευτερογενούς τομέα στην Κρήτη.

«Επιτακτική κρίνεται και η αξιοποίηση της πολιτικής πολυφωνίας που υπάρχει στο περιφερειακό συμβούλιο  και ο καθένας από εμάς μέσα από τη δική του πολιτική παράταξη στην οποία ανήκει να πιέσει για περισσότερους πόρους και περισσότερες απολαβές από την κεντρική εξουσία για την Κρήτη» συμπλήρωσε  ο περιφερειακός σύμβουλος Ηρακλείου.

«Τη χρονική συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε η χώρα περνά βαθιά οικονομική κρίση. Από οτι φαίνεται η στενότητα αυτή σε πόρους θα ισχύει και για τα επόμενα χρόνια, άρα είμαστε υποχρεωμένοι όλοι εδώ να ενισχύουμε τους άξονες που φέρνουν χρήματα στη χώρα μας και που ενισχύουν τον όποιο σχεδιασμό είτε σε  εθνικό είτε σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Άξονες που διασφαλίζουν την ύπαρξη και τη λειτουργία του κοινωνικού κράτους και συντελούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών» κατέληξε ο κ. Ματαλλιωτάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση