HomeΣΠΟΡΟι πιθανότητες του ΟΦΗ για την 1η θέση στον όμιλο του σύμφωνα με τους αγώνες που απομένουν.

Οι πιθανότητες του ΟΦΗ για την 1η θέση στον όμιλο του σύμφωνα με τους αγώνες που απομένουν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Ύστερα από τα αποτελέσματα της χθεσινής αγωνιστικής στον 4ο όμιλο της Γ΄Εθνικής και την ήττα του Φωστήρα από τον Ηλυσιακό στο Ζωγράφου με 3-1 , ο ΟΦΗ ( και η Τριγλία Ραφήνας ) μπήκε για τα καλά στην διεκδίκηση της 1ης θέσης ,καθώς η διαφορά πλέον έχει μειωθεί στους 3 βαθμούς , βρίσκεται δηλαδή σε απόσταση βολής με την μάχη της ανόδου να έχει πάρει φωτιά.

Με 10 αγωνιστικές να απομένουν , όλα είναι ανοιχτά και με την ποιότητα του ρόστερ που διαθέτει ο ΟΦΗ πλέον είναι δεδομένο πώς μπαίνει ως φαβορί σε όλα τα ματς , είτε εντός είτε εκτός έδρας .

Αλλά ας δούμε το πρόγραμμα του αναλυτικά . Κατά σειρά αντιμετωπίζει τον Ιάλυσο (εντός) , την Επισκοπή (εκτός ) , τον Αστέρα Βάρης (εκτός) , τον Ερμή Ζωνιανών (εντός) , τον Ατρόμητο Πειραιά (εκτός) , την Τριγλία Ραφήνας σε ένα ντέρμπι που θα κρίνει πολλά ( εντός ) , τον Ιωνικό ( εκτός) , τον Ηλυσιακό (εντός ) , τον Άλιμο (εκτός)  και την τελευταία αγωνιστική τον ως τώρα πρωτοπόρο Φωστήρα (εντός) .

Με τα τωρινά βαθμολογικά δεδομένα , είναι προφανές ότι τα πλέον σημαντικά παιχνίδια είναι αυτά με την Τριγλία Ραφήνας και τον Φωστήρα στην έδρα του όπου έχει την ευκαιρία μπροστά στον κόσμο του να κερδίσει αυτά τα δύο πολύ σπουδαία παιχνίδια και να κόψει βαθμούς από τους άμεσους ανταγωνιστές τους . Είναι επίσης προφανές ότι απαγορεύεται η σκέψη για οποιαδήποτε γκέλα σε παιχνίδι που είναι φαβορί για να το κερδίσει .

Όμως , αφού είναι 3 βαθμούς πίσω από τον Φωστήρα και σε ισοβαθμία με την Τριγλία , θα ήταν ιδεατό για τον ΟΦΗ να χάσουν βαθμούς και αυτοί σε άλλα παιχνίδια εκτός από αυτά που θα δώσουν στο Γεντί Κουλέ.

Ο Φωστήρας , έχει ένα αρκετά βατό πρόγραμμα , καθώς πλην των παιχνιδιών με ΟΦΗ και Εθνικό , έχει τα υπόλοιπα παιχνίδια στην έδρα του είτε έχει να αντιμετωπίσει ομάδες που βρίσκονται αρκετά χαμηλότερα στην βαθμολογία εκτός έδρας , όπως η Επισκοπή και ο ΠΑΟ Κρουσώνα , τα οποία ναι μεν είναι στην θεωρία εύκολα , αλλά αν δεν προσέξει όπως τις 2 τελευταίες αγωνιστικές, όπου είχε 2 ήττες τις οποίες μπορούσε να αποφύγει , ίσως πάει την τελευταία αγωνιστική στο σούπερ ντέρμπι στο Ηράκλειο χωρίς το μαξιλαράκι των +3 βαθμών.

Η Τριγλία Ραφήνας που εντυπωσιάζει  με την ως τώρα πορεία της , έχει και αυτή ένα θεωρητικά εύκολο πρόγραμμα  , με πιο επικίνδυνα παιχνίδια , τις εξόδους σε Κηφισιά , Ρόδο για το παιχνίδι με τον Ιάλυσο και φυσικά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ . Χωρίς μη αναμενόμενες βαθμολογικές απώλειες και εκμεταλλευόμενη απώλειες των άλλων 2 , μπορεί με κατάλληλο αποτέλεσμα στο ΟΦΗ-Φωστήρας να κλέψει την 1η θέση μέσα από τα χέρια τους.

Συνοψίζοντας , ο ΟΦΗ αφού κάλυψε την μεγάλη διαφορά που είχε δημιουργηθεί στην αρχή της χρονιάς και αφού διαθέτει παίκτες που μπορούν να σταθούν όχι απλά στην Γ’Εθνική αλλά  πιστεύω επάξια και στην Football League , αλλά και έναν εξαιρετικό προπονητή , μπορεί να διεκδικήσει και να κερδίσει όλα τα παιχνίδια , κάτι που θα τον οδηγήσει στην άνοδο .

Χρειάζεται απλά προσήλωση στον στόχο , λίγο τύχη που είναι αναγκαία πάντα και να συνεχίσει να αποδίδει το ποδόσφαιρο που αποδίδει τον τελευταίο καιρό . Αν γίνουν όλα αυτά , αν και έχει 2 πολύ σπουδαίους ανταγωνιστές πιστεύω πώς στο τέλος θα κατακτήσει την πολυπόθητη 1η θέση.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση