HomeΣΠΟΡΠρώτη αγωνιστική 2ου γύρου της φάσης των 16 της Ευρωλίγκα : Μπαίνοντας στην τελική ευθεία.

Πρώτη αγωνιστική 2ου γύρου της φάσης των 16 της Ευρωλίγκα : Μπαίνοντας στην τελική ευθεία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Το διήμερο 3-4/3 άρχισε ο 2ος γύρος της φάσης των 16 της Ευρωλίγκα με πάρα πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις , που αρχίζουν σιγά σιγά να ξεκαθαρίζουν κάπως την κατάσταση στους 2 ομίλους όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ας αρχίσουμε με τον 5ο όμιλο , αυτό του Παναθηναϊκού ,για τον οποίο τα αποτελέσματα ήρθαν αρκετά ευνοϊκά αυτήν την αγωνιστική . Καταρχάς , ο ίδιος πέτυχε μια σπουδαία νίκη στην Ανδαλουσία επί της Ουνικάχα Μάλαγα με 76-58 , σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησε πλήρως και με πρωταγωνιστές τους Καλάθη (10 πόντοι 10 ασίστ)  , Ραντούλιτσα(12 πόντοι) και Γουίλιαμς (16 πόντοι), πήρε την πρωτοπορία του σκορ με διψήφια διαφορά στην 1η περίοδο και δεν την άφησε ποτέ.

Σημαντική νίκη όσον αφορά την προσπάθεια της για την κατάκτηση της 2ης θέσης και του πλεονεκτήματος έδρας πέτυχε και η Λοκομοτίβ Κούμπαν του Γιώργου Μπαρτζώκα στην Τουρκία επί της Εφές Πίλσεν του Ντούσαν Ίβκοβιτς ,που έμεινε πολύ πίσω στο κυνήγι της πρόκρισης,  με 76-61.

Οι Ρώσοι έχτιζαν διαφορά από το δεύτερο δεκάλεπτο και με κορυφαίους για άλλο ένα παιχνίδι τους Ντιλέινι (19 πόντοι) , Ράντολφ (17 πόντοι ) και Κλαβέρ (14 πόντοι ) υπέταξαν τους Τούρκους για τους οποίους δεν έφτασαν οι 17 πόντοι του Ερτέλ.

Σε ένα μάλλον αδιάφορο παιχνίδι καθώς και οι 2 έχουν, λογικά, χάσει το τρένο της πρόκρισης , η Νταρουσάφακα κέρδισε στην Κροατία την Τσεντεβίτα με 83-77 και ξέφυγε από την τελευταία θέση όπου έμειναν οι Κροάτες , με κορυφαίους τους Μαρκοισβίλι και Σλότερ , ενώ για τους φιλοξενούμενους ουσιαστικά ο Πούλεν έπαιζε μόνος του .
Στο σημερινό παιχνίδι του ομίλου , η Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επέστρεψε στις νίκες , κερδίζοντας με 82-75 στην Πόλη τον Ερυθρό Αστέρα ,ένα ιδιαίτερα βολικό αποτέλεσμα για τον ΠΑΟ που έμεινε μόνος στην 3η θέση.

Στο παιχνίδι , οι Τούρκοι δυσκολεύτηκαν μεν , αλλά με επιβλητική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και μπροστάρη τον Ντατόμε (27 πόντοι ) κέρδισαν τους Σέρβους και παρέμειναν αδιαφιλονίκητο φαβορί για την 1η θέση.

Συνοψίζοντας για τον 5ο όμιλο , σιγά σιγά οι 4 ομάδες που θα πάρουν την πρόκριση φαίνεται να ξεκαθαρίζουν , με Λοκομοτίβ και ΠΑΟ κυρίως να δίνουν μάχη για την πολύτιμη 2η θέση.

Στον 6ο όμιλο , αυτό του Ολυμπιακού , είχαμε και εδώ πολύ σπουδαία παιχνίδια , κάτι αναμενόμενο λόγω των μεγαθηρίων που συμμετέχουν σε αυτόν . Αρχικά η ΤΣΣΚΑ κέρδισε μέσα στην Μαδρίτη την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ με 96-87 , και έκανε σπουδαίο βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης , δυσκολεύοντας παράλληλα , τα πράγματα για την Βασίλισσα.

Οι νικητές , που είχαν μια ολόκληρη πεντάδα με διψήφιο αριθμό πόντων ( Ντε Κολό , Τεόντοσιτς , Χάινς, Φριτζόν και Χίγκινς) δυσκολεύτηκαν αλλά στην τελευταία περίοδο κέρδισαν τους Μαδριλένους για τους οποίους ξεχώρισαν οι Γιουλ , Αγιόν , Σέρχιο και Ρέγες.

Το κακό διήμερο για τις ισπανικές ομάδες , συνεχίστηκε στην Ρωσία , όπου η Χίμκι συνέτριψε την Μπαρτσελόνα με 75-61 και διατηρήθηκε στις προνομιούχες θέσεις .

Οι Ρώσοι για τους οποίους πρωταγωνιστής ήταν εκ νέου ο Σβεντ με 16 πόντους , δεν άφησαν τους Καταλανούς καθόλου να μπουν στην διεκδίκηση της νίκης και πήραν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που τους διατηρεί σε τροχιά πρόκρισης.

Στην Λιθουανία , η ουσιαστικά αποκλεισμένη από τώρα Ζαλγκίρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασκεβίτσιους , μετά τον Ολυμπιακό έκανε την ζημιά και στην Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση κερδίζοντας την με 75-73 και αφήνοντας την πολύ πίσω από τις θέσεις πρόκρισης .

Οι Λιθουανοί με κορυφαίους τους Γιανκούνας ( 17 πόντοι , 13 ριμπάουντ ) και τον δικό μας Ιαν Βουγιούκα ( 13 πόντοι ) πέτυχαν την 2η τους νίκη στον όμιλο απέναντι στην ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι για την οποία δεν αρκούσε η καταπληκτική εμφάνιση του Νίκου Ζήση (25 πόντοι , 4 ασίστ).

Στο ΣΕΦ τέλος  , ο Ολυμπιακός πέτυχε το 2/2 σε αυτόν τον όμιλο απέναντι στην εκπληκτική φέτος Λαμποράλ Κούτσα , κερδίζοντας την με 82-68. Οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Μπουρούση , αλλά στην συνέχεια επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους και πέτυχαν μια σπουδαία νίκη που διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης τους .

Κορυφαίοι για τους νικητές , οι Πρίντεζης (17 πόντοι και 5 ριμπάουντ ) και Σπανούλης ( 11 πόντοι , 8 ασίστ) ενώ για την Λαμποράλ ξεχώρισε για μια φορά ακόμα φέτος ο προερχόμενος από τραυματισμό , αλλά σε φοβερή φόρμα Μπουρούσης με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ).

Στον 6ο όμιλο μετά από τα αποτέλεσμα αυτής της αγωνιστικής , η ΤΣΣΚΑ πήρε ένα ελαφρύ προβάδισμα για την 1η θέση , ενώ Λαμποράλ , Χίμκι , Ρεάλ , Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός φαίνεται πώς θα παλέψουν για τις άλλες 3 θέσεις που οδηγούν στους προημιτελικούς.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση