HomeΚΡΗΤΗΜπλόκα εδώ…μπλόκα εκεί… για το ασφαλιστικό και στην Κρήτη

Μπλόκα εδώ…μπλόκα εκεί… για το ασφαλιστικό και στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στους δρόμους βρίσκονται για άλλη μια ημέρα οι αγρότες της Κρήτης, στήνοντας μπλόκα σε αρκετά σημεία του νησιού, διμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα, που προωθεί η Κυβέρνηση και που θα αποτελέσουν την πλήρη καταστροφή για τους ίδιους.

Ηράκλειο

Το πρωί αγρότες πραγματοποίησαν κατάληψη έξω από τα γραφεία του ΟΓΑ στο Ηράκλειο.

Οι ίδιοι αν και μέχρι τώρα η συμμετοχή δεν είναι ικανοποιητική, δε θα σταματήσουν να διαμαρτύρονται, ενώνοντας τις φωνές τους με τον υπόλοιπο αγροτικό κόσμο της Κρήτης στο παγκρήτιο συλλαλητήριο στις 4 του Φλεβάρη.

agrotes4

Ιεράπετρα

Μπλόκο των αγροτών έχει στηθεί σήμερα και στην περιοχή της Ιεράπετρας και συγκεκριμένα στον κόμβο στην Παχιά Άμμο.

Αγρότες με τα τρακτέρ τους έκλεισαν το δρόμο, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν.

Μάλιστα τον αγώνα των αγροτών στηρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, το οποίο εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης.

agrotes1

Συγκεκριμένα στο ψήφισμα μεταξύ άλλων αναφέρονται :

«Το Δ.Σ Ιεράπετρας εκφράζει την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα και στον αγώνα του αγροτικού κόσμου. Ο αγροτικός κόσμος και κατ’ επέκταση ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας που αποτελούν βασικούς πυλώνες της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής ανάπτυξης πλήττεται βάναυσα από τα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση.

Είναι φανερό πως σε μια περίοδο έντονης και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, όπως η σημερινή, η αντιαγροτική πολιτική της Κυβέρνησης σε συνδιασμό με τους αστάθμητους παράγοντες που επηρεάζουν την αγροτική παραγωγή και το γεωργικό εισόδημα, εξοντώνουν τον αγροτικό κόσμο, στραγγαλίζουν τα εναπομήναντα περιθώρια ανάπτυξής του και οδηγούν στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες αγροτικές οικογένειες.

agrotes2

Το Δ.Σ της Ιεράπετρας, εκπροσωπώντας μια κοινωνία που έχει επενδύσει πολλά στον αγροτικό τομέα και κυρίως στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες με υψηλές εισροές και μεγάλο ρίσκο, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των αγροτών μας και προ του κινδύνου οικονομικής ασφυξίας που μπορεί να δημιουργηθεί στον χώρο εξ΄ αιτίας της μη έγκαιρης μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων στις αγορές, απαιτεί από την Κυβέρνηση:

1. Την άμεση απόσυρση των επίμαχων νομοσχεδίων και την έναρξη διαλόγου με τους αγρότες από μηδενική βάση, όπως απαιτούν.

2. Να προετοιμαστεί για την εφαρμογή του Νόμου 4256/2014, ο οποίος προβλέπει τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας για έγκαιρη και ομαλή μεταφορά των ευπαθών προϊόντων».

Το ελάχιστο που απαιτούμε είναι η εφαρμογή του Νόμου».

Πραιτώρια

Δυναμικό είναι το παρόν που δίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα και οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής των Αστερουσίων, οι οποίοι για δεύτερη ημέρα βρίσκονται στις επάλξεις και συγκεκριμένα στον κόμβο των Πραιτωρίων με τα τρακτέρ τους.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων σε ανακοίνωση του αναφέρει:

«Σήμερα το πρωί, μετά από κάλεσμα του Αγροτικού Σύλλόγου Αστερουσίων, οι μικρομεσαίοι αγρότες της περιοχής βγήκαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στον κόμβο των Πραιτωρίων να διαμαρτυρηθούν για τα αντιασφαλιστικά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση. Το μπλόκο των Παριτωρίων μαζικοποιείται! Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής να στηρίξουν τον αγώνα!

Στη κατεύθυνση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπή των Μπλόκων, δώσαμε ένα μακρινό αγωνιστικό παρόν και χαιρετισμό εκεί που χτυπάει η καρδιά του αγώνα, στη σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια!

Δίνουμε απάντηση στην κυβέρνηση που επιμένει στα βάρβαρα αντιασφαλιστικά μέτρα, που μαζί με το φορολογικό, και γενικά την πολιτική της ΕΕ, την ΚΑΠ, μας ξεκληρίσει από γη και παραγωγή.

Δε κάνουμε πίσω! Συνεχίζουμε και αύριο, πιο αγωνιστικά. Συντονιζόμαστε τοπικά με το οργανωμένο και μαχόμενο κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς του νομού, αλλά και με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, στην αυριανή μέρα δράσης, με ενίσχυση του μπλόκου στα Πραιτώρια και συμμετοχή στην μηχανοκίνητη πορεία στο Ηράκλειο”.

Ρέθυμνο

Ανάλογη είναι η κατάσταση είναι η κατάσταση και στο Ρέθυμνο με αγρότες να έχουν αποκλείσει από το πρωί μετά τρακτέρ και αγροτικά οχήματα τον κόμβο στον Ατσιπόπουλο.

agrotes3

Χανιά

Στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς βρίσκονται από το πρωί συγκεντρωμένοι οι αγρότες του νομού Χανίων, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των αγροτών ολόκληρου του νησιού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση