HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠέντε χρόνια φυλακή στον πρόεδρο της ΕΑΣΗ Α. Στρατάκη

Πέντε χρόνια φυλακή στον πρόεδρο της ΕΑΣΗ Α. Στρατάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντιμέτωπος με 5 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή βρίσκεται ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Ανδρέας Στρατάκης για μια οφειλή της Ένωσης στο ΙΚΑ, που συσσωρεύτηκε με την πάροδο των χρόνων.

Πρώτος του στόχος μετά την εκλογή του ήταν να παλέψει προκειμένου να βάλει σε τάξη τα όσα είχαν μείνει σε εκκρεμότητα τόσα χρόνια στην Ένωση.
Μεταξύ των υποθέσεων που είχε να φέρει εις πέρας ήταν και η διευθέτηση της συγκεκριμένης οφειλής στο ΙΚΑ, που ωστόσο είχε εκτοξευτεί στο εξωφρενικό ποσό των 1.100.000 ευρώ. Μετά από προσπάθειες, η οφειλή εντάχθηκε στο καθεστώς των ρυθμίσεων, με τη διοίκηση της Ένωσης να πασχίζει προκειμένου να φανεί συνεπής στην οικονομική της αυτή υποχρέωση, κάτι που κατάφερνε να κάνει μέχρι πρότινος, παρά τις δυσκολίες.
Όμως η οικονομική κρίση που έχει πλήξει τα ελληνικά νοικοκυριά και κυρίως τον αγροτικό κόσμο, δεν μπορούσε να μη γονατίσει οικονομικά και την Ένωση. Τα capital controls που ακολούθησαν έδωσαν τη χαριστική βολή στην Ένωση, που χάνει δυστυχώς τη ρύθμιση για την εν λόγω οφειλή, αναγκάζοντας τον πρόεδρό της Ανδρέα Στρατάκη να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου παρά το ότι, όπως ισχυρίζεται, δεν ευθύνεται για το χρέος, καθώς προέρχεται από παλιές οφειλές που συσσωρεύτηκαν, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Ένωσης να τις πληρώσει.
Διαφήμιση
Διαφήμιση