HomeΚΡΗΤΗ«Λευκή πρωτοχρονιά», με τσουχτερό κρύο και χιόνια στην Κρήτη

«Λευκή πρωτοχρονιά», με τσουχτερό κρύο και χιόνια στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τσουχτερό κρύο και χιόνια υποδέχεται το 2016 η Κρήτη. Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ θα συνεχιστούν και ανήμερα την Πρωτοχρονιά με κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις χιονοπτώσεις στους ορεινούς όγκους.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένονται τις επόμενες ώρες νεφώσεις με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου και στις μέγιστες τιμές της θα φθάσει τους 8 βαθμούς.

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και το Σάββατο 2 Ιανουαρίου. Τις πρωινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται να σημειωθεί παγετός, ωστόσο στη διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Σε επιφυλακή οι αρχές

Σε πλήρη επιφυλακή παραμένουν οι αρχές, οι δήμοι και η Περιφέρεια Κρήτης, με κύριο μέλημα να αντιμετωπιστούν τα όποιας φύσεως προβλήματα προκύψουν από την κακοκαιρία, αλλά και να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί, προκειμένου να μην αποκλειστούν χωριά και οικισμοί. Από το πρωί της Πέμπτης χιονίζει στο Οροπέδιο Λασιθίου, στον Ομαλό στα Χανιά, και στην περιοχή των Ανωγείων στο Ρέθυμνο. Η κίνηση των οχημάτων στις ορεινές περιοχές του νησιού διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κινούνται στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο του νησιού, ενώ οι αρχές συνιστούν να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, το σημαντικότερο πρόβλημα που είχε προκύψει από την κακοκαιρία ήταν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε περιοχές του δήμου Γόρτυνας, όπως στην Αγία Βαρβάρα και τον Άγιο Θωμά, αλλά και στην πόλη του Ηρακλείου. Οι κάτοικοι περιοχών του Άη Γιάννη και ιδιαίτερα των ανατολικών, έμειναν χωρίς ηλεκτρικό και θέρμανση για πολλές ώρες , λόγω βλάβης, την οποία συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση