HomeΚΡΗΤΗΣε εξέλιξη οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τη νέα πρυτανική αρχή

Σε εξέλιξη οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τη νέα πρυτανική αρχή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις κάλπες προσέρχεται σήμερα η πανεπιστημιακή κοινότητα του μεγαλύτερου ΑΕΙ του νησιού για την ανάδειξη της νέας πρυτανικής αρχής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

PRYTANIKES EKLOGES (2)

Η ψηφοφορία είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 6:00 το απόγευμα.

PRYTANIKES EKLOGES (1)

Την ψήφο των εκλεκτόρων του ιδρύματος, διεκδικούν τρεις υποψήφιοι πρυτάνεις. Πρόκειται για την Ελένη Παπαδάκη από την Ιατρική Σχολή και τέως αναπληρωτή πρύτανη στο σχήμα Στεφάνου, τον Οδυσσέα Ζώρα επίσης από την Ιατρική, στην οποία κατά το παρελθόν είχε διατελέσει πρόεδρος και τον Αντώνη Χουρδάκη, κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Ρεθύμνου.

PRYTANIKES EKLOGES (3)

Οι εκλογές διεξάγονται σε δύο εκλογικά τμήματα που λειτουργούν ένα στο Ρέθυμνο και ένα στο Ηράκλειο.

PRYTANIKES EKLOGES (4)

Ο νέος πρύτανης εκλέγεται από τους καθηγητές του ιδρύματος, δηλαδή τα μέλη ΔΕΠ και τους λέκτορες που υπηρετούν στο Πανεπιστήμιο την περίοδο διεξαγωγής των εκλογών. Η εκλογή γίνεται με καθολική μυστική ψηφοφορία. Στην περίπτωση που σήμερα δεν προκύψει η απόλυτη πλειοψηφία ανάμεσα στα έγκυρα ψηφοδέλτια που θα καταμετρηθούν, τότε οι εκλογές θα πρέπει να επαναληφθούν αύριο Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους υποψηφίων πρυτάνεων. Εάν και πάλι η εκλογική διαδικασία αποδειχθεί άγονη, τότε ενεργοποιείται η ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 17 Δεκεμβρίου.

PRYTANIKES EKLOGES (6)

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η προεκλογική περίοδος ολοκληρώθηκε σε ήρεμο κλίμα χθες με μία καινοτομία, τη διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων, που πραγματοποιήθηκε στην Ιατρική Σχολή και με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση