HomeΚΡΗΤΗΑστυνομικοί Λασιθίου: Σε λάθος κατεύθυνση η αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών

Αστυνομικοί Λασιθίου: Σε λάθος κατεύθυνση η αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε λάθος κατεύθυνση κινείται ο σχεδιασμός για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, επισημαίνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου. Οι συνδικαλιστές της τοπικής ΕΛΑΣ υπογραμμίζουν πως μολονότι η αναδιάρθρωση αποτελούσε αναγκαιότητα και πάγιο αίτημα των αστυνομικών υπαλλήλων, ωστόσο οι αλλαγές που θα επέλθουν κινούνται σε λάθος κατεύθυνση, δημιουργώντας νέα αξεπέραστα προβλήματα αντί να θεραπεύουν τις παθογένειες του συστήματος.

Με επιστολή τους στα συναρμόδια υπουργεία και με αφορμή την πρόσφατη παρουσίαση στο Ηράκλειο του σχεδιασμού της αναδιάρθρωσης της τοπικής ΕΛΑΣ, υπογραμμίζουν ότι «καμία αλλαγή δεν μπορεί να αποδώσει καρπούς αν βασίζεται στη λογική των συγχωνεύσεων».

Να απεμπλακεί το αστυνομικό έργο από τα πάρεργα

Μεταξύ άλλων, σε μια μακροσκελή επιστολή, όπου παρουσιάζονται τα επιχειρήματα των συνδικαλιστών, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου επισημαίνει ότι η αναδιάρθρωση δεν θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα αν το αστυνομικό έργο δεν απεμπλακεί από τα πάσης φύσεως πάρεργα με τα οποία έχει επιφορτιστεί.

Σημειώνουν ακόμη ότι μετά την παρουσίαση του σχεδιασμού της αναδιάρθρωσης υπήρξε συνάντηση με το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, στον

οποίο έθεσαν τις αντιρρήσεις και τις ενστάσεις τους σχετικά με τις αρχικές προτάσεις που είχαν γίνει για την αναδιάταξη των Υπηρεσιών του Λασιθίου. Μάλιστα δηλώνουν ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι υπήρξε προφορική δέσμευση για τη διατήρηση του ΑστυνομικούΣταθμού Κουτσουρά σε λειτουργία όλον τον χρόνο και του ΚΑΕ Σητείας όπως και η διατύπωση αιτήματος για την ίδρυση ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. στην Ιεράπετρα.

Συνοπτικά, οι αστυνομικοί του Λασιθίου, ζητούν από τους ιθύνοντες να μην καταργηθεί το Αστυνομικό Τμήμα Νεαπόλεως και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου, να διατηρηθούν και να ενισχυθούν επιπλέον οι αστυνομικές υπηρεσίες της Ιεράπετρας και να συνεχιστεί η διοικητική υπαγωγή του Αστυνομικού Σταθμού Κουτσουρά στο Αστυνομικό Τμήμα Σητείας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση