HomeΚΡΗΤΗΤα τεύχη δημοπράτησης του αεροδρομίου Καστελίου παραδίδει ο Σπίρτζης στην Περιφέρεια

Τα τεύχη δημοπράτησης του αεροδρομίου Καστελίου παραδίδει ο Σπίρτζης στην Περιφέρεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Κρήτη θα βρεθεί σήμερα ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος και θα παραδώσει στον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρία Καλογεράκη τα τεύχη δημοπράτησης του αεροδρομίου Καστελίου.

Στόχος είναι το περιεχόμενό τους να τεθεί σε δημόσιο διάλογο με τη συμμετοχή των αυτοδιοικητικών φορέων αλλά και της ίδια της τοπικής κοινωνίας.

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Μεταφορών περιγράφεται αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση η οποία επισημαίνει τα εξής:

«Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστος Σπίρτζης,  βάζει σε τροχιά υλοποίησης  τη δημοπράτηση, ανάθεση και κατασκευή  του Αερολιμένα Ηρακλείου στο Καστέλι.

Η νέα αυτή επένδυση, ύψους 850 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελεί δείγμα γραφής της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου για τον τρόπο και τους όρους που θα δρομολογούνται εφεξής  οι επενδύσεις  που αφορούν  τις συμπράξεις  Δημόσιου –Ιδιωτικού Τομέα.  Όρους  προστασίας του Δημόσιου συμφέροντος, οι οποίοι, βρίσκονται στον αντίποδα των διαγωνισμών  ιδιωτικοποίησης που είχαν προγραμματίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.  Στον αντίποδα συμβάσεων, που δε σέβονταν  τις τοπικές κοινωνίες, τον πολίτη, το δημόσιο συμφέρον.

Δείτε εδώ όλες τις αλλαγές στην διαγωνιστική διαδικασία

Διαφήμιση
Διαφήμιση