HomeΚΡΗΤΗΤο ΠΑΜΕ για τον τραυματισμό εργαζόμενου

Το ΠΑΜΕ για τον τραυματισμό εργαζόμενου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανακοίνωση για το ατύχημα του 5μηνίτη εργαζόμενου στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου εξέδωσε το ΠΑΜΕ.  Στην ανακοίνωση τονίζεται:

«Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα σε βάρος εργαζόμενου στα 5μηνα προγράμματα έρχεται να προστεθεί στη λίστα που μεγαλώνει επικίνδυνα. Αυτή τη φορά το «θύμα» ήταν εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, ο οποίος στις 3/11/2015 έπεσε από το απορριμματοφόρο και βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Πολλοί είναι οι εργαζόμενοι στα 5μηνα που παίρνουν καθήκοντα που δεν προβλέπονται από τη σύμβαση, με πλημμελή έως καθόλου εκπαίδευση και χωρίς βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα.
Η ευθύνη για τα ατυχήματα σε εργαζόμενους στα 5μηνα, που πολλαπλασιάζονται τον τελευταίο καιρό σε όλη την Ελλάδα, βρίσκεται εξ’ ολοκλήρου στην κυβέρνηση και το μακρύ χέρι της, την τοπική διοίκηση.
Είναι η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την αντεργατική  αντιλαϊκή ρότα των προηγούμενων κυβερνήσεων.  Αντί να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις ώστε όλες οι υπηρεσίες των δήμων να έχουν Μόνιμο Προσωπικό με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, προσαρμόζει τη πολιτική της στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του τρίτου νέου μνημονίου και προσλαμβάνει προσωπικό με 5μήνα για να καλύψει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, προκειμένου να χαμηλώσει ακόμη περισσότερο τη τιμή της  εργατικής δύναμης αλλά και να καταπατήσει δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων.
Αυτό το εργασιακό μοντέλο που θέλουν να παγιώσουν στους δήμους κυβέρνηση και ΕΕ, στηρίζει ολόπλευρα και η δημοτική αρχή. Είναι αυτοί που βάζουν πλάτη στο να υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα, πλήρως εξαθλιωμένοι, πατώντας πάνω στην ανάγκη τους για δουλειά έστω και των 490 ευρώ.
Οι συνάδελφοι 5μηνίτες που πλήττονται από αυτήν την πολιτική πρέπει τώρα να οργανώσουμε τον αγώνα μας μέσα από επιτροπές αγώνα στα 5μηνα μαζί με τα σωματεία εργαζομένων ΟΤΑ και τα άλλα σωματεία, να παλέψουμε για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για βασικό μισθό στα 751, για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής απασχόλησης».

Διαφήμιση
Διαφήμιση