HomeΚΡΗΤΗΗ κακοκαιρία έκοψε τον δρόμο στα… δύο – Πολλά τα προβλήματα στην Κρήτη

Η κακοκαιρία έκοψε τον δρόμο στα… δύο – Πολλά τα προβλήματα στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κατολισθήσεις, υποχωρήσεις οδοστρωμάτων αλλά και πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία δημιούργησαν οι σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν τα ξημερώματα την Κρήτη.

Αυτή την ώρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν υποχωρήσει με τους ανέμους μόνο να πνέουν θυελλώδεις στο Αιγαίο ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν ορατά.

Κόπηκε ο δρόμος στα… δύο

Στα… δύο έχει κοπεί ο δρόμος στις εργατικές κατοικίες της Αγίας Αικατερίνης στο Ηράκλειο εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν το πρωί.AGIA AIKATERINH (2)

AGIA AIKATERINH (1)

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το cretapost, το οδόστρωμα έχει υποχωρήσει ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

AGIA AIKATERINH (3) AGIA AIKATERINH (4) AGIA AIKATERINH (5)

Δεμένα στο λιμάνι τα καράβια του Ηρακλείου

Δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν σήμερα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς το Ηράκλειο εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, έχει ήδη τεθεί σε ισχύ το απαγορευτικό το οποίο – σε πρώτη φάση – θα διαρκέσει έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Τότε, οι αρχές θα ενημερωθούν από την ΕΜΥ με νέο δελτίο καιρού και αναλόγως την πορεία και την ένταση των ανέμων θα αποφασίσουν αν θα άρουν ή όχι το απαγορευτικό.

Όποιος σήμερα θέλει να ταξιδέψει με πλοίο από Ηράκλειο προς Πειραιά καλό θα είναι πριν ξεκινήσει να πάρει ένα τηλέφωνο στο λιμεναρχείο (2813406911).

LIMANI HRAKLEIOY

Κατολισθήσεις στον Βόρειο Οδικό Άξονα

Ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται σε όλο το μήκος του Βόρειου Οδικού Άξονα καθώς σε αρκετά σημεία έχουν προκληθεί κατολισθήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας:

Στο 82ο χλμ. Χανίων – Σητείας (περιοχή Σκεπαστή Ρεθύμνου), εξαιτίας κατολισθήσεων στο οδόστρωμα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας εκ περιτροπής.

Οι οδηγοί που θα διέλθουν από το σημείο, παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων που βρίσκονται στο σημείο, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Τονίζεται επίσης, στους οδηγούς των οχημάτων που κινούνται επί του Βόρειου Οδικού  Άξονα Κρήτης, ότι οφείλουν να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και ιδιαίτερα στα παρακάτω σημεία:

  • Στο 16ο χλμ Χανιών –Σητείας  (περιοχή Καλάμι)
  • Στο 90ο χλμ. Χανίων – Σητείας (περιοχή Χαρακιανή)
  • Στο 100ο -110ο χλμ. Χανίων – Σητείας (περιοχή Σίσσες-Φόδελε)
  • Στο 145ο χλμ. Χανίων – Σητείας ( περιοχή ΚΤΕΟ)
  • Στο 175ο χλμ. Χανίων – Σητείας (περιοχή Σελινάρι)

Πλημμύρισε ο ΒΟΑΚ

Νωρίς το πρωί, διακόπηκε η κυκλοφορία στην … εθνική οδό στο ύψος της γέφυρας του Βαμβακόπουλου στα Χανιά, λόγω της ισχυρής καταιγίδες που μετέτρεψε τμήμα του ΒΟΑΚ σε λίμνη. Στο σημείο βρέθηκε δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και η Τροχαία καθώς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να εγκλωβιστούν οδηγοί. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε μιάμιση περίπου ώρα αργότερα.

voak2

Εικόνες από το πλημμυρισμένο σημείο ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό του facebook ο κ. Μανώλης Λουτσέτης, ο οποίος σε σχόλιο του αναφέρει τα εξής:

 «Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης. Όπως και τη πρωτοχρονιά έτσι και τώρα στο ίδιο σημείο , έκλεισε η κυκλοφορία με τη πρώτη βροχή. Ο δρόμος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας έκλεισε, διεκόπη η κυκλοφορία, επενέβη η Αστυνομία και η Πυροσβεστική για απεγκλωβισμό των οδηγών».

voak

Διαφήμιση
Διαφήμιση