HomeΚΡΗΤΗΣτις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό η Περιφέρεια Κρήτης

Στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό η Περιφέρεια Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κρίσιμο θέμα της μετανάστευσης και του προσφυγικού ζητήματος συζητήθηκε σε συσκέψεις στις Βρυξέλλες, στις οποίες συμμετείχε και η Περιφέρεια Κρήτης, εκπροσωπούμενη από τον αρμόδιο για τα ευρωπαϊκά θέματα περιφερειακό σύμβουλο, Γιώργο Αλεξάκη.

Στην πρώτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με συντονισμό του δραστήριου Οργανισμού των Ευρωπαϊκών Περιφερειών, την Αντιπροεδρία του οποίου έχει η Κρήτη, συμμετείχαν εκπρόσωποι από Ευρωπαϊκές Περιφέρειες της Ισπανίας, της χώρας μας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Γαλλίας και της Βουλγαρίας.

metanasteftiko

Ο Γιώργος Αλεξάκης ανέφερε ότι οι τοπικές και οι περιφερειακές αρχές μπορούν να κάνουν πολλά για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, αρκεί να διασφαλιστούν τα απαιτούμενα κονδύλια. Το θέμα όμως, όπως διευκρίνισε, δεν είναι μόνο οικονομικό.

Στη δεύτερη σύσκεψη που έγινε υπό την αιγίδα της Ευρωβουλευτή Ελίζας Βόζενμπεργκ συμμετείχαν αρμόδιοι εκπρόσωποι της Κομισιόν, καθώς και εκπρόσωποι περιφερειακών, τοπικών αρχών και συγκεκριμένα: ο Περιφερειάρχης Σικελίας Rosario Crocetta, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, καθώς και εκπρόσωποι από τη Σουηδία, την Καλαβρία, το Βόρειο Αιγαίο, την Καταλονία, την Βαλένθια. Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της Κομισιόν τις επόμενες ημέρες αναμένονται πρωτοβουλίες για το μεταναστευτικό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση