HomeΚΡΗΤΗΞεκίνησαν τα «λουκέτα» στα παράνομα ρακοκάζανα – Η αρχή έγινε στην… Αυγενική

Ξεκίνησαν τα «λουκέτα» στα παράνομα ρακοκάζανα – Η αρχή έγινε στην… Αυγενική

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βρισκόμαστε στον μήνα Οκτώβριο και σε λίγο καιρό αναμένεται να βάλουν μπρος τις μηχανές οι… καζανάρηδες για να βγάλουν την ρακή τους.

Ωστόσο, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της χώρας – λίγες ημέρες πριν την έναρξη των ρακοκάζανων – αποφάσισαν να κάνουν «εφόδους» για να διαπιστώσουν ποια καζάνια λειτουργούν παράνομα.

Η αρχή των ελέγχων έγινε στην Αυγενική κι εκεί οι τελωνειακές υπηρεσίες ήρθαν μπροστά σε ένα παράνομο καζάνι από το οποίο κατασχέθηκαν χιλιάδες λίτρα ρακής και κρασιού.

KAZANI

Πιο συγκεκριμένα – και σύμφωνα με ανακοίνωση των τελωνειακών αρχών – το παράνομο καζάνι βρέθηκε στην περιοχή Παλιόμυλος έξω από το χωριό Αυγενική του δήμου Ηρακλείου.

KAZANI1

Εκεί οι οι αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν ένα αποστακτικό μηχάνημα χωρητικότητας 130 λίτρων (δεν έφερε τον απαραίτητο αριθμό γενικού μητρώου και δεν υπήρχε άδεια), 1.500 λίτρα ρακής, 35.000 λίστρα κρασιού, 2,5 τόνους κρυσταλλικής ζάχαρης ενώ την ίδια ώρα οι αρχές κατέστρεψαν 400 κιλά σταφύλια.

KAZANI2

Το Τελωνείο Ηρακλείου έχει επιληφθεί για την επιβολή των σχετικών επιβαρύνσεων, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος  Εισαγγελέας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση