HomeΚΡΗΤΗΠροχωρά η επέκταση δύο σχολικών μονάδων στο Ηράκλειο

Προχωρά η επέκταση δύο σχολικών μονάδων στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναγκαιότητα ήταν η επέκταση δύο δημοτικών σχολείων στο Ηράκλειο, του 37ου στην περιοχή της Παπαναστασίου και του 46ου στην οδό Παπαπέτρου Γαβαλά, καθώς το μαθητικό δυναμικό τους ήταν αντιστρόφως ανάλογο της έκτασης τους, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να αναλογεί περίπου ένα τετραγωνικό μέτρο για κάθε μαθητή των σχολείων στην αυλή, την ώρα του διαλείμματος.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων η κατάσταση ήταν ιδιαίτερη σοβαρή, αφού ο αύλειος χώρος και οι κτιριακές υποδομές δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών.

Το ζήτημα της επέκτασης τους φαίνεται πως βρίσκεται πλέον σε καλό δρόμο, αφού ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης τόνισε πως έχει δοθεί ήδη εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου να προχωρήσει τις μελέτες επέκτασης των δύο σχολείων, με στόχο να μεγαλώσει καταρχήν η αυλή και στη συνέχεια να καταστεί εφικτή και η κτιριακή επέκταση με την προσθήκη αιθουσών.

Τα δύο σχολεία επισκέφθηκε πρόσφατα κλιμάκιο του Δήμου Ηρακλείου με επικεφαλής τους δύο αρμόδιους αντιδημάρχους Γιάννη Αναστασάκη και Μαρία Καναβάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση