HomeΚΡΗΤΗΤο Πανεπιστήμιο Κρήτης σε διεθνή κατάταξη πανεπιστημίων

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε διεθνή κατάταξη πανεπιστημίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακόμα μια διάκριση για το Πανεπιστήμιο Κρήτης αποτελεί η θέση που καταλαμβάνει σε διεθνή κατάταξη που αφορά τα καλύτερα Πανεπιστήμια στον κόσμο.

Συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρίσκεται ανάμεσα στα 924 καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, από τις τέσσερις χιλιάδες ανώτατων ιδρυμάτων, σύμφωνα με τον διεθνώς αναγνωρισμένο κατάλογο που δημοσιεύει το National Taiwan University.

Συνολικά είναι τέσσερα τα ελληνικά πανεπιστήμια που βρίσκονται στη συγκεκριμένη λίστα και πρόκειται για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ( 217η θέση), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (344η θέση), το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (490η θέση) και το Πανεπιστήμιο Κρήτης (495η).

Την πρώτη πεντάδα στην κατάταξη καταλαμβάνουν το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το πανεπιστήμιο Johns Hopkins, το πανεπιστήμιο του Τορόντο, το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και το πανεπιστήμιο Washington-Seattle.

Όσον αφορά τη μεθοδολογία, η αξιολόγηση του National Taiwan University βασίζεται κυρίως στο ερευνητικό έργο που παράγεται και δημοσιεύεται σε κάθε ίδρυμα, στην απήχηση που επιτυγχάνουν οι δημοσιευμένες εργασίες, καθώς και στην τελική ιδιαίτερη διάκρισή τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης πήρε την καλύτερη βαθμολόγια ανάμεσα στα ελληνικά πανεπιστήμια, σύμφωνα με τη νέα διεθνή κατάταξη των βρετανικών «Τάιμς» (Times Higher Education World University Rankings 2015-16), ενώ εντάσσεται στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου σύμφωνα με την αξιολόγηση QS .

Διαφήμιση
Διαφήμιση