HomeΚΡΗΤΗBροχές και καταιγίδες μετά τις εκλογές – Στους 30 σήμερα ο υδράργυρος στην Κρήτη

Bροχές και καταιγίδες μετά τις εκλογές – Στους 30 σήμερα ο υδράργυρος στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να σημαίνει κάτι άραγε που χαλάει ο καιρός από το απόγευμα και θα μάθουμε τα αποτελέσματα των εκλογών με βροχές και καταιγίδες; Στην κάλπη για να ψηφίσουμε στις βουλευτικές εκλογές θα πάμε με ζέστη!

Η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από το απόγευμα, όταν το καλοκαίρι θα μας αφήσει και… απότομα θα μας ρίξει στην αγκαλιά του φθινοπώρου!

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες, ενώ παράλληλα η θερμοκρασία θα «πέσει».

Τη Δευτέρα (21-09-2015) σταδιακά θα επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα με τα έντονα φαινόμενα να επηρεάζουν κυρίως τη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα καθώς και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Την Τρίτη (22-09-2015) θα επικρατήσει κακοκαιρία με τα έντονα φαινόμενα να περιορίζονται στο τέλος της ημέρας στη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Σήμερα, Κυριακή 20.09.2015, ημέρα εκλογών, μέχρι το απόγευμα θα επικρατήσει η ζέστη και θερμοκρασίες πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου. Η βαθμιαία μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες, που τη νύχτα θα ενταθούν και θα επηρεάσουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία. Σταδιακή επικράτηση νοτίων ανέμων 4 με 5 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση του σημερινού καιρού

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία και θα εκδηλωθούν βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία θα ενταθούν.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι.

Θερμοκρασία: από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος, όμως τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους στην Κρήτη έως 30 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: αρχικά ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 4 μποφόρ. Βαθμιαία μετά το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Από αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση