HomeΚΡΗΤΗΗ γραφειοκρατία κάνει «Γιοφύρι της Άρτας» το… Καπετανάκειο

Η γραφειοκρατία κάνει «Γιοφύρι της Άρτας» το… Καπετανάκειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε «Γιοφύρι της Άρτας» έχει μετατραπεί το… Καπετανάκειο εξαιτίας της γραφειοκρατίας που εδώ και αρκετά χρόνια έχει μπλοκάρει το έργο της κτιριακής εγκατάστασής του.

Μία ακόμα καθυστέρηση έρχεται να προστεθεί σε αυτό το – σπουδαίο για το Ηράκλειο – έργο καθώς και η χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας ανάμεσα στους αρμόδιους φορείς φαίνεται πως δεν είχε το θεμιτό αποτέλεσμα.

Οι αντιδήμαρχοι Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Καινοτομίας Μαρία Καναβάκη και Τεχνικών Έργων Χάρης Μαμουλάκης πήγαν στην Αθήνα όπου είχαν συνάντηση με την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας με μόνο σκοπό να δοθεί επιτέλους η έγκριση που – εδώ και χρόνια – εκκρεμεί για να προχωρήσει η ένταξη του έργου της στέγασης του 1ου Ενιαίου Λυκείου Ηρακλείου στο Καπετανάκειο στο ΕΣΠΑ.

Τρεις ώρες διήρκησε η σύσκεψη με του αντιδημάρχους να παίρνουν απλώς μία… δέσμευση ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει απαντητική επιστολή με το υπουργείο όμως να ζητά επιπρόσθετα στοιχεία για το έργο.

Σύσκεψη στο Ηράκλειο

Μετά τα όσα έγιναν στην Αθήνα αναμένεται να συγκληθεί σύσκεψη στο Ηράκλειο ανάμεσα στους δύο αντιδημάρχους, του προϊστάμενους της Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου αλά και τον διευθυντή του 1ου Ενιαίου Λυκείου Ηρακλείου.

Στην σύσκεψη θα γίνει μία ενημέρωση για την συζήτηση στην Αθήνα ενώ θα συγκεντρωθούν και τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν.

7 χρόνια στο… περίμενε

7 χρόνια περίπου το ιστορικό κτίριο του Καπετανακείου είναι γιαπί. Οι μαθητές του 1ου Ενιαίου Λυκείου Ηρακλείου κάνουν μάθημα σε κοντέινερ – σαν αυτά που χρησιμοποιούνται για τους σεισμόπληκτους – στον αύλειο χώρο του σχολείου.

Οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου ξεκίνησαν πριν από 7 χρόνια αλλά λίγο αργότερα σταμάτησαν καθώς χρειαζόταν να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ για να ολοκληρωθεί.

Η γραφειοκρατία όμως «μπλοκάρει» ξανά και ξανά το έργο και δυστυχώς την… πληρώνουν τα παιδιά που είτε με κρύο, είτε με καύσωνα κάνουν μάθημα στα κοντέινερ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση